{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama pozvao na oprez od napada 'vuka samotnjaka'

F
17.8.2011. u 11:35
0
2
Obama pozvao na oprez od napada 'vuka samotnjaka'
0
Obama pozvao na oprez od napada 'vuka samotnjaka'
Barack Obama (Foto: AFP)
Američki predsjednik Barack Obama ocijenio je u utorak, pred desetu godišnjicu napada 11. septembra, da se Amerika ne treba toliko bojati "velike" i "organizirane" terorističke akcije, koliko napada "vuka samotnjaka".
"Najvjerojatniji scenarij na koji se moramo pripremiti jest akcija 'vuka samotnjaka', a ne dobro organiziran teroristički napad velikih razmjera", rekao je u ekskluzivnom intervjuu CNN-u u okviru putovanja autobusom po tri važne države na sjeveru zemlje.

"Ipak, moramo biti na oprezu. Odsada moramo uvijek biti pripravni, to je u samoj prirodi naše zadaće", rekao je Obama pozivajući na "sveobuhvatne" mjere sigurnosti i na "pojačan oprez" uoči desete godišnjice terorističkih napada na SAD.

Predsjednik je odgovarao na pitanja o mogućnosti napada s obzirom na obilježavanje godišnjice i pogibiju Osame bin Ladena.

Obama je rekao da američki čelnici "stalno prate moguće opasnosti" i da je SAD svojim kampanjama "znatno oslabio" Al Qaedu i pretvorio je u "organizaciju s puno manjim kapacitetima danas nego prije dvije ili tri godine".

"U ovom trenutku nas posebno zabrinjava opasnost od "vuka samotnjaka", nekoga tko bi mogao počiniti pokolj velikih razmjera samo s osobnim naoružanjem, kao što se nedavno dogodilo u Norveškoj", istaknuo je, misleći pritom na Andersa Behringa Breivika, optuženog za pokolj 77 osoba u Oslu 22. jula.

Obama je u ponedjeljak krenuo u obilazak tri ključne države na sjeveru zemlje kako bi popravio svoj ugled, oslabljen 15 mjeseci uoči predsjedničkih izbora na kojima kani osvojiti novi četverogodišnji mandat.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: