{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novogodišnji spektakl u Sidneyju pratit će 1,6 miliona ljudi

A
31.12.2014. u 12:13
15
3
Novogodišnji spektakl u Sidneyju pratit će 1,6 miliona ljudi
15
Novogodišnji spektakl u Sidneyju pratit će 1,6 miliona ljudi
Foto: EPA
U luci u Sidneyju i nekim drugim mjestima u gradu ljudi su se već od jutros počeli okupljati kako bi ispratili staru i dočekali novu, 2015. godinu. Australija je među zemljama koje će prve ući u novu godiinu.
U sidnejsku luku pristižu građani, domaći i strani turisti. Nova godina u Sidneyju pažnju najviše privlači zbog grandioznog vatrometa. Najbolje mjesto za posmatranje vatrometa upravo je Sidneyjska opera i njena okolina. Ovo mjesto je jutros od šest sati okupiralo na hiljade građana koji će ovdje čekati i po 18 sati. 

Zbog nedavne talačke krize u Sidneyju u kojoj su poginule tri osobe, snage sigurnosti na dočeku nove godine poduzele su opsežne mjere kako bi se izbjegao svaki potencijalni incident. Za novogodišnju noć dodatno će raditi 3.000 policajaca.

Zvaničnici očekuju da će novogodišnju predstavu uživo pratiti 1,6 miliona ljudi. Predstava vatrometa i svjetlosnih efekata trajat će 12 minuta. Za to će se koristiti sedam tona pirotehničkih sredstava i više od 100 hiljada specijalnih efekata. 

Novogodišnja predstava u Sidneyju posmatrat će se sa 60 mjesta. Danas je prema Sidneyju osigurano 3.500 dodatnih autobuskih i 1.000 željezničkih linija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: