Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Deny Propagiranje pobune nije sloboda govora, to je poziv na nasilje.
Ona ce biti jednoga dana (ubrzo) prva zena predsjednik Turske...Zatvor je samo priprema..
i velicala teroriste kao sto je Ocalan.
Jeste, ali ova kuja od novinarke je pozivala na nasilje, da li i to dozvoljavaju u Britaniji, SAD-u i drugdje.
@123 kolega,nigdje ja ne pisem da bi kurdska drzava bila bolja/gora. kurdi zele drzavu i to je cinjenica. turci koliko god im ustupili,oni ce traziti vise, sve do nezavisnosti..ipak kurdi su mnogobrajan narod i u ostale tri drzave. ipak turska je potrebna americi kao stabilna drzava sa jakom vojskom.kada od njih dignu ruke ,eto ti kurdske drzave.
turci i demokratija, to ne nemoze u istu recenicu
pa imas u uk skotsku nacionalnu partiju koja se bori sa neovisnost skotske. imas i u walesu stranku koja se bori sa welshku neovisnost. te stranke se sasvim ravnopravno takmice na izborima sa ostalima i imaju svoja mjesta ui parlamentu. o tome se sasvim normalno prica na bbc-ju. ceska i slovacka, norveska i svedska - od jedne zemlje do dvije, bez ispaljenog metka. sto se tice sjedinjenih drzava...to i jeste zemlja sastavljena od drzava :D
ja se samo pitam sta bi uradile drzave koje se vole nazivati demokratskim kao sto su to njemacka, francuska, amerika itd, kada bi neko javno propagirao nasilno odvajanje nekog dijela njihove drzave? Mislim da bi ga ugusili i prije nego pocne sa tim. Probajte to raditi u SAD-u :). Samo muslimani moraju da postuju demokratske principe, a krscani koji se toliko pozivaju na demokratiju stalno je krse.
turska je takva kakva je, ali je iluzija da bi nezavisna kurdska drzava bila nesto bolja. sve su to borbe za nacionalnu neovisnost, a ne za ljudska prava, tako da bi i nova kurdska drzava bila identicna turskoj ili cak i gora - samo sa durgim nacionalnim predznakom. isto kao kod nas na balkanu, toliki ljudi se poub.ijali da neke svoje drzavice naprave, a razlike medju tim drzavicama i nema. nije nijedna istinski demokratska niti ima ljudske slobode xzagarantovane.
\"Emina Demir, bivša urednica jednoga kurdskog dnevnog lista u Turskoj, osuđena je u četvrtak pred sudom u Diyarbakiru na 138 godina zatvora zbog propagiranja kurdske pobune, javila je agencija Anadolija\" 138 godina za slobodu govora. I onda se Turska zali sto je ne zele u Europi!!
Pa sve države sude i osuđuju one koji prijete nacionalnoj sigurnosti. Neke samo zatvaraju bez suđenja i muče da priznaju najnovijim CIA metodama.
jes slobodna, sve dok ne spomenes armenski genocid ili krudski problem. tad glava leti za rijec.
Turska je slobodna zemlja,a to sto Kurdi traze otcjepljenje podsjeca me na krvolocne Srbe koji su stvorili RS na genocidu i krvi kostima bosnjacke i hrvatske djece.Za EU manje-vise Turska zivi bez njih stotinama godina,a moze jos durati barem hiljadu.
Nadasve demokratski! Demokracija na islamski način... Jadno!
i zato nema mjesta u ec za turke