Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok \" Alkarama\" je zadovoljan dr. Sadek Chourou\'s release, on također poziva vlasti da se zaustavi tuniskom suzbijanju temeljnih sloboda i oslobađanje svih zatvorenika . http://www.alkarama.org/ (Pod naslovom Tunis na lijevoj strani glavne stranice).
Tunis: Dr. Sadek Chourou pusten iz zatvoran 1. studenoga 2010 god. \"Alkarama\" je samo obavijestio da je 63-godisnji zatvorenik Tunižanin dr. Sadek Chourou 30. listopada 2010 god. osloboden , nakon dvadeset godina zatvora u raznim Tunižanin zatvorima. Tunižanin vlasti osuđen na doživotni zatvor, koje potom smanjena na 18 godina, većina od kojih je proveo u samici. On je pušten na 5. studenoga 2008 god.na završetku svoje kazne i jedva mjesec nakon što je njegovo puštanje na slobodu, a on je ponovno uhićen i osuđen na dvije godine zatvora u nepravednom suđenju utemeljena na neutemeljenim cinjenicama. Time se dodatno ilustrirano tuniskom vlasti prezir za osnovna ljudska prava. Alkarama poslao dr. Chourou slučaj da radna skupina za Proizvoljno pritvor na 19 prosinac 2008 nakon što je ponovno uhićen, a kasnije poslao drugo pismo u Radne skupine za 9. rujna 2009 pozivajući ih da intervenira s tuniskom vlastima za njegovo oslobađanje.
Njegova smrt kao posljedica mučenja je dodatno potvrdio podatak da Saudijska vlasti ne samo da odbijaju učiniti obdukcije utvrditi uzrok smrti, ali i odbijaju tijelo vratiti u Jemen.Ovo je treći slučaj zatočenika jemenski umrijeti unutar Saudijske zatvora u posljednjih nekoliko godina. Khaled Ahmed Hatem i Salim Abboud Bahanif .Khaled Ahmed Hatem je uhićen u travnju 2008, a proglašen mrtvim 31. kolovoza 2008 god. Dok Salim Abboud Bahanif umro 29. rujna 2009, kao rezultat lošeg zdravlja zbog zdravstvenih zanemarivanja, što je dovelo do nastup fatalne upale pluća. Mohamed Addoais \'smrt je podsjetnik na stotine, ako ne i tisuće, zatočenika unutar Saudijske Arabije zatvora biti zadržan u nehumanim uvjetima i pate od posljedica mučenja. Izvor http://www.alkarama.org/
Prema njegovom obitelji svjedočenja, on je uhićen 27. listopada 2006 god.od strane Saudijske Opće obavještajne službe u Al-Naseem, Riyadu. Njegovo uhićenje je izvršeno bez naloga i on proizvoljno bio pritvoren do trenutka, njegove smrti. Kroz njegov pritvor je bio izložen različitim oblicima mučenja i zlostavljanja. Tijekom više od četiri godine pritvora, Mohamed Addoais prebačena između zatvorima u nekoliko navrata. On u početku je bio pritvoren u zatvoru Alisha, zatim se preselio u Al-Hayr zatvoru i na kraju Al-Qaseem zatvor. Postoje desetine, ako ne i stotine Jemenskih pritvorenika u zatvorima Saudijske Arabije. U svojoj žalbi na Ujedinjenih naroda za ljudska prava posebnim postupcima, Alkarama napisao da je \" Addoais \'obitelj uvjereni su da je njegova smrt bila izravna posljedica prakse mučenja i nečovječnog postupanja.\"
Saudijska Arabija: Saudijska vlasti odbijaju predati tijelo jemenca zrtve mucenja Saudijske vlasti otkriti okolnosti smrti pritvorenika jemenski, Mohamed Abdo Addoais, 32, trgovac i otac od tri djece u Rijadu.G. Addoais Vjeruje se da je umro nakon što je mučen u zatvoru Al-Qaseem u južnoj Saudijskoj Arabiji ranije ovog mjeseca.Njegova obitelj u Jemenu još uvijek nije dobila njegovo tijelo. Alkarama pravni direktor Rachid Mesli potvrdio da je \"Alkarama primio informacije koje ukazuju da je Addoais je bio izložen teškom mučenju, dok je u Al-Qaseem zatvoru, koji je na kraju dovelo do njegove smrti.\" Mesli održava, međutim, da \"Saudijska vlasti traže pregovaranje čip sa svojom obitelji preko njegova pokopa u bilo Meki i Medini.\"\"Dana 1. prosinca 2010 Addoais obitelj bila u mogućnosti da brzo vidjeti svoje tijelo za prvi put.\" nastavio Mesli \", službeni uzrok smrti? upale pluća.\" Međutim, obitelj je odmah pronašao tragove teških mučenja - uzrok smrti je bio jasan.