Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
..ne kaže se džaba....nekom rat, nekom brat..... ;-)
Igman je na 11 mjestu
To po meni znači da se treba očekivati nova ratna područja jer ovi profiteri moraju zarađivati na ljudskim tragedijama.
cuj podaci iz 2013 pa sad je 15ta u pm imal sta novo ?
F 35 - 1 kom. 95.000.000 € lijepa suma
Film "Lord of War" sa Nikolasom Kejdzom najbolje objasnio!
Pa uvijek je rat donosio pare pametnim, dok omladina i nedužan narod gine za nečiji interes za osvajanjem. Sramotno je to sto se vode ratovi zbog interesa
Mi u BiH bi mogli dobro profitirati od ove industrije, ali je očito da nam NEDAJU.Sjetite se naših gradova koji su imali razvijenu namjensku industriju:Vogošća sa Pretisom i preko 20 000 hiljada zaposlenih,dakle Sarajevo,onda Mostar,Bugujno,Travnik,Banja Luka,Konjic,Hadžići,Zenica,Ilijaš,Vareš,Vitez,Novi Travnik,Goražde,itd.itd.Čini mi se lakše nabrojati ona mjesta gdje nije bilo namjenske industrije.Sada se nešto radi mic po mic, i strogo kontrolisano,tako da je to samo kap u moru ovog potencijala koji je neiskorišten, a jadni radnici iz ovih firmi na rubu egzistencije i nemaju posla.Mogli bi se političari malo aktivnije zabaviti ovom tematikom, ali oni se nažalost bave sami sobom i borbom za fotelje, a namjenska industrija je sigurno potencijal za otvaranje, ne stotina,već hiljada radnih mjesta.
sve što su rusi proizveli od pješadijskog naoružanja, mi smo prepravili u dva puta bolji (i traženiji) proizvod tu su :kalaš (razne varijante) i muniocija, bombe i mine, maljutke i naravno tenk; o minobacačima i vbr-ovima bolje i ne pričat :-) ; koliko ja znam u iraku je napravljen 21 vojni objekt (kompletan(, od skloništa do fabrika za proizvodnju pušaka i municije, podzemnih aerodroma (za naše avione) itd ... toliko o starim mašinama i ispranim mozgovima
A nasa fabrika rukavica u Gorazdu?!... :) nju ste zaboravili! :)
NE PISE SE TAHLES NEGO THALES ( top#1 Francuzi :))
Top#10 *
Top10#
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
eeeee ... gdje je vrijeme kad su arapi od nas kupovali sve što proizvedemo, od metka i puške pa do aviona ... a bogami i zapad bi se znao zaletit (npr. francuzi po tenkove)
nebi ovaj spisak gore ovako izgledao da nama nisu donijeli demokraciju
ne nego za legionare :-))) .... raspitaj se :-)
Svi ratovi u svijetu i svi sukobi se vode radi realizacije ciljeva velikih američkih kompanija koje proizvode naoružanje, u saradnji sa visoko pozicioniranim oficirima i političarima, te medijima, poznate i kao vojno-industrijski kompleks. Na opasnost vještačkog kreiranja kriza i raznih podmetanja da se podstaknu oružani sukobi, a sve u cilju povećanja prodaje naoružanja, upozorio je američki predsjednik Dvajt Ajzenhaure u svom oproštajnom govoru januara 1961.godine. Čini se da njegovo upozorenje nije ozbiljno shvaćeno. Kad je u pitanju američki militaristički budžet poznato je samo da je on veći od ukupnih vojnih budžeta ostatka svijeta, a stvarna suma je teško prepoznatljiva jer su mnoge stavke vojnog budžeta "sakrivene" u budžetima drugih agencija, pa recimo za američki nuklearni arsenal novac dobija agencija za atomsku energiju, da ne pominjemo CIA-u, NSA i odjel domovinske sigurnosti čiji su budžeti "tajna".
Od svega ljudi naprave biznis, pa i od ratova. Dok neki zahvaćeni ratom strahuju i umiru, drugi se na tome obogaćuju...