Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Štiti me jedino da mi papak ne piše kaznu za nenošenje dok mu migranti bez maski ubijaju sugrađane.
@gooUser1584080734 to je to, dok ovi mungosi hodaju sa oruzjem i bez maski, ilegalno dosli.. mi se moramo sakrivat u kucama sa maskama.. jel to drzava za koju su nam se ocevi borili?
nadajmo se da nova vlast migrante nrce zvati bracom, za pocetak
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Isto kao što gaće čuvaju nevinost...
Bravo, isto. Kad ih skines izlozen si 😁
Pa ako prdez mozes namirisati koji prodje kroz gace, hlace i masku, kako neces udahnuti virus koji je toliko manji, u Kanadi na website od CDC lijepo pise da 70% zarazenih je nosalo maske.
Da li si ti ozbiljan? Cestica koronavirusa je otprilike oko 120nm, dok je gas manji od 1nm.
obicne maske ne stite.ako stite kao sto oni kazu zasto onda u bolnicama kad ulaze kod pacijenta koji su zarazeni koriste FFP3 maske?
Tko misli da ga maska štiti,neka nosi duplu,onaj ko neće i ne mora,jer drugi su zaštićeni koji nose maske.
ma kakve crne maske, pa imate hiljade videa u kome bas hirurzi pricaju da ne pomazu uopste protiv virusa, samo protiv nekih vrsta bakterija...pa na hebenom pakovanju pise kad ih kupujes u apoteci "ove maske ne stite protiv virusa"
Fokus studije bio je otkriti procenat zaraze onih koji nose masku kontra onih koji ne nose, a ne da li maska stiti pojedinca ili ne. Stoga, na osnovu stidije ili svi trebaju nositi masku ili niko.
Ako svi nose ovo onda štiti,ako jedna osoba nosi a druga ne,a jedna pored druge su,ništa ne znači puno što ovaj nosi..jer nošenjem maske stitis ruge a ne sebe..pa pitajte se onda koliko ste odgovorni i plemeniti..jer ste nenosenjem maske možda nekog indirektno ubili...
Joj debila jos nisu skontali, masku ne nosis zbog sebe, vec zbog DRUGIH. Ako ti nosis masku, smanjuje se mogucnost da zarazis DRUGOG! To je poenta!
Maske su dobre samo farmaceutskoj mafiji da pokupi mega-profit... Inače one ne mogu ni prašine zaštiti, a kako će onda spriječiti virus koji je 100 puta manji od vrha dlake, kako kažu virolozi.
Nova studija pokrenula polemike u javnosti: Koliko maske štite osobe koje ih nose?---- Treba pokrenuti studiju zasto klix prenosi ove idiotske clanke koji veze s vezom nemaju. Po klix-u i ovoj studiji i med. osoblje po operacionim salama bi trebalo prestati nositi maske, a nose ih samo da bi pacijenta zastitili.
Moje nosenje maske stiti one oko mene jer se moji organizmi u vidu aerosoli ne rasprsuju u zrak i moju okolinu, a nosenje maski onih oko mene stiti mene od njihovih mikroorganizama koje izdisu. Samo ffp2 ili ffp3 maske filtriraju viruse covid-19, uzrocnike TBC-a i drugih opasnih zaraznih bolesti. Sve ostalo su obicne hir. maske i krpenjace i njih neka nose oni koji si ne mogu priustiti ffp2.
Opet ova polemika? Maska je uvijek stitila druge, a ne osobu koja je nosi.
Svi koji misle da maske ne stite na neki nacin (sirenje kapljica na druge) neka slobodno odu volontirati bez maske i zastitne opreme u COVID bolnice, ili na infektivno, neka svom zubaru ili hirurgu kazu da ih slobodno tretiraju bez maske, neka se izloze kihanju drugih, itd. Maske stite druge od nas, posebno osobe sa kompromitovanim imunitetom (MS, lupus, hemoterapija, dijaliza, transplantanti, druga imuno oboljenja...).
Pise vam na pakovanju koliko vas stiti debili.
ne treba bit genije da skontas da te komad gaca il krpe sa gumom iz istih gaca ne stiti ni od cega
Pa ovo je jedno 20i put da se struka koleba da li maska zapravo ikoga štiti, ili se nosi zato što daje iluziju zaštite.
Nije isto kihati sa rukom preko usta i bez ruke! Nije isto hodati na kiši sa kišobranom i bez kišobrana! Tako, nije isto imati masku preko nosa i usta i bez maske! Nema se tu šta polemisati. Čuvajte se ljudi i uradite ono što možete, a to je maska, distanca i pranje ruku i voće i povrće. Toliko svi možemo, toliko je u našoj moći.
Nije isto. Hodati sa maskom je debilno.