Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovi bolesnici dobijaju morfijum za ublazenje bolova.Doze se povecavaju sa povecanjem bolova.Ako bolesnik sam odluci za prekid njegovog bolnog zivota, pitanje je, tko mu to zabranjuje i zasto.Tko ima najvise koristi od ovakvog bolesnika?Sta je humanije? muciti covjeka radi zarade ili dozvoliti covjeku da sam odluci o svom zivotu.
Upravo, nema niko pravo da govori meni šta ću da radim sa svojim životom.
@norid3 oni ne crpe porezne obaveznike.Ti ljudi placaju porez, kao i svi drugi.
Na zalost ovo ce kod nas biti nemoguce, Svebija uvela sankcije na sve vrste lijekova i ostalih medicinskih pomgala zbog stednje Po njenoj preporuci najbolje je skok sa nebodera ili metar strika
Tj da izvrse samoubistvo.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ljestvica-srama-zbog-koje-se-nasi-susjedi-crvene-nijemci-objavili-statistiku-ciji-drzavljani-im-zadaju-najvise-problema/6100043/
podrzavam
Ovdje covjek ne moze a da ne bude u dvojbi. Ja sam mozda vise protiv eutanazije jer ubistvo je ubistvo. Smatram da je Bog taj koji odredjuje kako, kuda i do kada.
Da bi razumio smisao zivota, moras vjerovati u postojanje Boga. Ovaj svijet je prolazan, a ono sto nas ceka je nesto sto je vjecno i gdje nepravde nece biti. To je moje misljenje i moje vjerovanje. Smatram da su sve nedace koje nam se desavaju ustvari iskusenja. Na covjeku je kako ce to podnijeti.
Gledajući sa vjerskog aspekta bilo koje vjere to je grijeh. Biće interesantno na reakcije vjerskih lidera.
Kako vi znate da je to lagana smrt? Da niste mozda umirali? Postoji nesto u nama sto se dusa zove, a niko od nas jos ne zna da li "boli" kad ona napusta tijelo. Kako god umirali u bolovima ili ne, umrijecemo u casu kad je to odredjeno od Onog koji nas stvara.
Ubojstvo iz milosrđa je i dalje ubojstvo, dakle, zločin.
KAd će kod nas više te evropske tekovine da nam država kad je oduzela sve POMAŽE oko samoubistva ??? U Holandiji je to već odavno ozakonjeno. NEgo da se kod nas naloži sudu ŽURNO da rješava a ne da dok pacient za 5-7 godina dobije presudu da ... umre bez ičije pomoći :((( Jer obzirom na interes moguće je da bude 2 miliona zahtjeva ko u KOMUNALNIM dugovnim predmetima u Sarajevu :((
Ciklon B again..