Kriza u Grčkoj
0

Njemački "Bild": Onassisova nasljednica kopa po kontejnerima

FENA
Olga Onassis
Olga Onassis
Grčka je na egzistencijalnom rubu, a novi dokaz tome jest 90-godišnja Olga Onassis, nasljednica grčkog narodnog junaka Aristotelesa Onassisa, koja kopa po kontejnerima i smeću, kako bi preživjela.

Reporter njemačkog Bilda zatekao je Olgu Onassis kako prvo odlazi u narodnu kuhinju na ručak te potom na odlagališta otpada i traži stvari koje se još uvijek daju upotrijebiti. Jedino vrijedno što nosi jest jedan krzneni kaput pod rukom.

Njen suprug George bio je rođak Aristotelesa Onassisa, čija je slava i bogatstvo hranila čitav klan Onassisa i koji je bio drugi suprug Jackie Kennedy.

  • Ne dobivam ništa od nasljedstva, samo mirovinu koju su mi smanjili na 300 eura zbog krize. Ne mogu vjerovati da je kriza u našoj zemlji, rekla je Olga.

Grčka je danas zemlja u kojoj vlada jedino haos, a ekonomija im je u ruševinama. Dugovanja tjeraju sve više očeva u toj zemlji na samoubistvo te je zabilježen porast slučajeva od 25 posto. Djeca na nastavi padaju u nesvijest, navodno zbog toga što kod kuće nemaju što za jesti.

Grčki parlament u četvrtak glasa o novom planu štednje, a već dva dana traju generalni štrajkovi, koji su paralizirali javni život. U srijedu su se demonstranti sukobili s policijom, a neredi su bili i u četvrtak.