Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
DOBAR PRIMJER KOMSIJAMA ZA POTOCARE
kod nas kad bi se doniralo 60 miliona 40 bi se ukralo.
Da je samo 40
Današnja Njemačka nije kao ona poslije Drugog svjetskog rata, koja je izgubila. Danas se oni ne moraju izvinjavati nikome. Oni su opet svjetska sila i vojno i ekonomski. Danas ne moraju, ali je taj narod shvatio, da je lijepo izvinuti se još jednom, pokazati da pamte patnje ljudi kojima su nekada nanijeli zlo, i da im je žao zbog svega što su uradili.
Naš problem je što mi ne osuđujemo zločin kao takav. Mi se zgražavamo nad njim samo ako je počinjen nad nama, a ako smo mi počinioci, mi imamo opravdanje. Nama ne smeta ako je neko naš mučio ili još gore ubijao ratne zarobljenike, civile, da ni ne pomislim na žene i djecu. On je naš heroj, nazvaćemo ulice po njemu. Ali ako se on ne zove kao mi, automatski postaje zločinac. Jedan te isti čovijek.
@cupsony70 skidam kapu za post....bitno je da je moj i sakrij ga... hebem ti budale i religiju i sve u tri materine
Chetnici i Ustashe ovako se odnosi prema ratnim zlocincima, ne daju se spomenuti a kamo li velicati ih. Nikad balkan s ovakvim mentalitetom nece daleko.
Da je Auschwitz kod nas sad bi se partije utrkivaleko ce biti direktor memorijalnog centra, ko u upravnom odboru, izmisljale bi se pozicije savjetnika, referenata itd, zaposljavali stranacki uhljjebi, rodbina, supruge i ljubavnice. Sta ces 60 miliona samo otkuca u nj ocima i supljoj nikad kraja.
Oni se stife fasizma i odrzavaju logore kao upozorenje dok u nasim drzavicama velicaju i slave fasiste tj ustase i cetnike i ostale kvislinge to je za nevjerovati
@gooUser1564387670 ...oni su poraženi u ratu i zato se stide, da su pobjedili možda bi logor još bio u prvobitnoj funkciji samo veći i moderniji... i stidio bi se neko drugi
ma isto entitet PC što će uložiti u Potočare
Svabo sto ulozi novca to i vrati duplo i sad drze eu na nogama.
Može zatrebati opet
@bumfights ti si jedini razuman
A baliji zao marku dati pa sve pocelo da kisne i propada...
A kad ce Srbi dati pare za odrzavanje memorijalnog centra za genocid u Prijedoru i Srebrenici...
@BosnjakDoBaGro zasto bi ista dali kad su muslimani prvi zapoceli
šumska na aparatima...
E zato su oni Njemačka pa si odavde idu tamo.