Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Obruka se Estonija gore od Bosne.
Pomalo ovo prerasta u bezobrazluk, da sam na njihovom mjestu nebi razmisljao ni sekunde. Umjesto da prihvate objerucke izlaz i novu sansu, gospoda bi da bira
fakat , isto sam pomislio kad sam pročitao vijest ... zvuči nezahvalno pravo i moglo bi bit kasnije kad ne bude druge opcije za njih da Estonci kažu " e gospodo žao mi je , ne može sad nikako "
Nema nece, sta fali Estoniji? Fino odaberete i posaljete, znam da zvuci grozno, ali groznije je u satorima i privremenim zajednickim protorijama. Ljudi se mogu adaptirati, naci posao i ostalo... A sigurno da bi im bilo drago sto su se odlucili.
Vidi izbjeglica Estoniju na karti: WTF is this? print glitch
Jednostavnooo.Nema socijalke kao u Njemackoj,Svedskoj,Danskoj itd
Vjerovatno je to istina, ali puno Bosanaca misli da izbjeglice idu na socijalu drito. Ne, ne, uči jezik, traži posao i onda možeš ispuniti uslove za neke pare da te podrže dok se ne zaposliš. Ako ne tražiš posao, ili ne ideš na intervjue koje ti odabere Biro za zapošljavanje gubiš socijalu. Nije socijala samo da sjediš i drkaš kitu.
Bogami eno i Bakir od svojih para ( to jest od naših al to je isto) napravio izbjegličke centre Buroj, Poljljine Hills, Osenik pa neće i gotovo ! Kako ba odkud liksuzne Poljljine hills za izbjeglice. Paaaa, ni ove mi izbirljive izbjeglice ne izgledaju baš previše SIROMAŠNO :) A i BAkir uvijek zna đe su pare. I uvijek je maksimalno blizu od njih :)))
A Litvanija i Letonija? Ja bi rado u Estoniju, lijepa mala zemlja, gradovi, dobro obrazovanje i skola, dobre trebe, i blizu si gore i Finske i Svedske, odma tu, i onda kad malo stanes na noge i dobijes papire i posla mozes se i seliti nakon par godina i u Finsku i Svedsku il Englesku ako hoces, a isto imas blizu i super ribolov u Skandinaviji i zapadnoj Rusiji, preko granice odma, ima atlantik lososa, stuke, pastrmke i priroda lijepa, sve blizu.
Kad gledam sve skupa to tako, kamo srece da su mene htjeli Estonci 90ih i da sam mogao ostati tamo naravno, radije bi tamo nego u Ameriku i tad i dan danas. Lijepa zemlja, a blizu jos ljepsih zemalja, EU, sve to sto sam reko, i bio bi blize i familiji po Evropi, mogo bi gledati futbal normalno u 20 sati, i mogo bi ici na utakmice po Evropi. Super zemlja covjece.
E pa braćo migranti, evo kozojebi posustaju, kraj je blizu ... sve vas uskoro očekuje povratak voljenom domu gdje ste rođeni ( skupa s onima iz Njemačke i Švedske )... To je najbolje rješenje za svih, pogotovo za izbjeglice ... ! ! !
tesko Estoncima sto ovi ne zele kod njih. Mislim da san gube nocu.
EESTI TERE EHTUST
Šta će u estoniju? Sve sami fašisti i mrzitelji muslimana
bolje i Estonija nego tamo odakle su došli u pakao rata ... samo bojim se da ne bude plača i ne nestane mjesta i u Estoniji . Jel ko pitao izbjeglice sa ovih prostora gdje bi oni devedesetih , nego su bili sretni sto ih je primilo i izvukli zivu glavu ... Jbg ne može sve u Njemačku
Nitko od IZBJEGLICA ne zeli u Estoniju?! Pa kakva je to IZBJEGLICA koja jos bira gdje bi htjela icccc?!
Vi to hoćete kule i vile.. cc Spasite živu glavu krenite ispočetka život ostalo će doći na svoje.
de..ja cu
Boze sacuvaj, zar se u takvoj nevolji bira?? Vazno je glavu sacuvati
@Juraj.Janošik ... sve bih ja to onda vratila ćući :D