{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Niko ne razumije zašto svijet dopušta užase kao u Srebrenici

S
23.2.2012. u 09:00
0
185
Niko ne razumije zašto svijet dopušta užase kao u Srebrenici
0
Niko ne razumije zašto svijet dopušta užase kao u Srebrenici
Marie Colvin
Američka novinarka Marie Colvin, ubijena jučer u Homsu, je u svom posljednjem telefonskom javljanju za BBC govorila o strahotama kojima je svjedočila u sirijskom gradu, kazavši da nikome nije jasno kako međunarodna zajednica može dopustiti takve užase nakon Srebrenice.
Colvin je situaciju u Homsu opisala kao veoma mučnu, gdje bombardiranja počinju u rano jutro.

"Postoji mala improvizirana bolnica u koju konstantno dovoze ranjene civile. Danas sam gledala malu bebu kako umire, bilo je užasno. To se konstatno deševa, niko ovdje ne može shvatiti kako međunarodna zajednica dozvoljava da se to događa. Posebno kada imamo primjer Srebrenice, grada koji je također bio opkoljen i gađan, i kada se uzmu u obzir UN-ove istrage i obećanja da se nakon tog pokolja ništa slično ne smije nikada dozvoliti", kazala je Colvin u svom reporterskom javljanju.

Marie Colvin, iskusna novinarka koja je radila za britanski The Sunday Times, je smatrala da svijet treba vidjeti slike užasa koje proživljava 28.000 civila opkoljenog sirijskog grada.

Poginula je uz svog francuskog kolegu Remija Ochlika, nakon što su Assadove snage ispalile granatu na improvizirani press centar u naselju Baba Amr.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy je nakon smrti Colvinove i Ochlika kazao da je sada dosta i da Assadov režim mora otići.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: