Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vjere donose samo nemir i nista vise. Kakav crni bog! Da ga ima ne bi se valjda zbog njega klalo??
Majstore, svaka ti je zlatna!
kao prvo po uzoru na SFRJ znaci ne miroljubivim putem kao drugo zasto ispravljati krive drine i traziti istinu u svemu kada je istina dvostrana UVJEK? Prema tome da li su se krscanstvo i islam sirili miroljubivo ili sa macem u ruci ne vrijedi diskutovati. Tu je kako god da je doslo i treba to prihvatiti i raditi da svak bolje zivi a ne traziti odgovorne u 1000 godina historije. Pored toga, ni jedno se nije sirio samo macem i samo karavanima vec se obadvoje sirilo i macem i karavanima, prema tome jos je gluplje stajati na jednu stranu. Osim toga niste bili tamo i tada kada se sirilo da znate a sta god citate, sumnjate, prema tome nema smisla. Kao trece, Gadafi je nadrogirana, prodana, glupa figura kakvin ima na stotine hiljada medju arapima. Kao sto nas narod kaze \"Kad arap ima masla, i dupe njime maze\"
gdje god islam da dodje tu su teror i problemi. i na balkanu je ista stvar
Gadafi? Pa on je Srbin,srbski učenik,i bleso.On bi da dijeli,jer mu je pola vojske poženilo srbkinje i one sad lobiraju,kako jim treba.A o starosjediocima,pa to je smiješno....jesu li Amerikanci autohton i domicilan narod,ili su oni kojih jedva ima 2 rezervata,jesu li Australci,Novozelanđšani autohtoni,i kršćani....Misijonarstvo,ruku u ruci sa imperijalizmom,bez daljnjeg....Sve već viđeno,i ovaj komentar nema nikakvu težinu,Boguhvala,ukoliko dođe,jedna Al Jazeera,pa da crknu dušmani od zavisti,i duboko se nadam da neće zapošljavat po nacionalnom,već po stručnom ključu.....
Samo sto jugoslavija jos nije podijeljena, treba jos podijelili Bosnu i bice mir zauvijek
@ napomena, treba malo razmisliti o Gadafijevoj inicijativi, jer... ...pored svih nevolja, Nigerija vazi kao najmocnija zemlja zapadne Afrike i jedina africka zemlja koja tezi stalnom mjestu u Vijecu sigurnosti UN. O zalihama nafte i plina da ne govorimo, zato bih prije rekao da Gadafija malo muci ZAVIST. To o kolonijalnoj proslosti Nigerije i opcenito o nastanku danasnjih Afrikih drzava je nazalost istina, ali kada govrimo o religiji, mislim da malo fulas. Glupo mi je i monotono slusati o krscanstvu koje se sirilo macem i islamu koji je miroljubivo dojahao na kamilama i karavnama, jer su kao, uvijek posotjale trgovacke izmedju Arike i arapskih zemalja, molim? Uostalom, ni islam ni krscanstvo se ne prakticiraju u Africi onako kako mi mislimo, obje religije su pod jakim uticajem lokalnih tradicionalnih religija, tako da od obje religije danas postoji neki mix sa voodoo-kultom.
konacno nesto pametno od gadafija! isto rjesenje treba i tzv. bih.
\'\'Sukobi između starosjedilaca kršćana i došljaka muslimana u najmnogoljudnijoj afričkoj zemlji, bogatoj naftom, traju desetljećima. \'\' Sukobi su plod kolonijalne politike i podjele zemlje u skladu sa imperijalnom politikom Velike Britanije divide et impera, kao u ostalom i u ostalim Afričkim zemljama, gdje su različite etnije i konfesije trpane u državne zajednice bez unutrašnje kohezije. Dolazak muslimana na područje Nigerije i cijelog područja Afrike okrenute prema sjeverozapadnom Atlanskom okeanu vezan je za trgovačke puteve i karavane još od VIII stoljeća i veze koje su razne islamske države održavale sa ovim dijelom svijeta. Tako da \'došljaci muslimani\' su prije svega domicilno stanovništvo dok se kršćani doseljavaju i pokrštavaju tokom višestoljenje kolonizatorske vladavine... Izgleda da ovi FENA novinari imaju sve idiotske predispozicije gdje je neznanje uber alles, osim toga i vi iz sa-x ste mogli pročitati kakve stvari stavljate kao vijesti.. pozdrav