Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
otpor stoko, samo kod nas sute fakini i mirno ga primaju uz jutarnju kaficu....gledaj i uci se bosnjo...
Sramota, kada Kinezi mrze cinjenicu da su Kinezi !
A sto bi to Kinez u Hong Kongu imao vece privilegije nego onaj u Pekingu?
Očito je Kantonalni budžet koji iznosi skoro milijardu KM loše planiran. Očigledno su stranački apetiti veći od realnih mogućnosti pa je Kantonalna vlada krenula najgorim mogućim putem: umjesto da kreše nepotrebne troškove, kakav je i pomenuti Konakovićev diskrecioni fond, i uskladi troškove sa realnim prihodima, kantonalna vlast je odlučila povećati prohodovnu stranu budžeta po cijenu kreditnog zaduživanja. 
FORTO I KONAKOVIĆ TROŠE KAO DA SUTRA NE POSTOJI: Kanton Sarajevo se zadužuje za 25 miliona KM! Kanton Sarajevo je s Razvojnom bankom Federacije potpisao ugovor o zajmu u iznosu od 25,8 miliona maraka za finansiranje investicijskih projekata u okviru kantonalnog budžeta za 2019. godinu.
Uprkos tome što je budžet Sarajevskog kantona najveći u Federeciji (među deset kantona), aktuelna kantonalna vlast koju čine šest stranaka, odlučila je podići komercijani kredit u iznosu od 25 miliona KM kod Razvojne banke FBiH.  Prema riječima ministra finansija Kantona Sarajevo Amela Kovačevića zajam je osiguran pod povoljnom godišnjom stopom povrata od 2,5% i rokom dospijeća od 12 godina, uključujući jednogodišnji grace period.