Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zašto nikad ne napišu kako je bilo: Policija se sukobila sa demonstrantima
samo neka nisu nemiri u alumimiju i mostaru i kod Sefa aluminija covica..
Klix novinari: Biber sprej ----- Normalan Svijet: Suzavac
Biber sprej i suzavac nisu isto, već različite hemikalije; suzavac je sintetička tvar koja pored suzenja na oznojenoj koži izaziva opekline, u većoj koncentraciji i nesvjesticu, povraćanje, i snažne napade kašlja. Pepper spray je neko davno krivo preveo u biber sprej i ostalo je tako, jer se radi o kapsaicinu iz ljutih paprika. Pepper je paprika, a za biber se kaže Black pepper. Pepper sprej ne izaziva kašalj ni opekotine, ni nesvjesticu. Kad piše biber sprej znači nije suzavac.
@sezam.susam Bravo... Pametujes o stvarima koje su bukvalno nebitne. Za svakog normalnog, ko govori bosanski jezik, u normalnom govoru a ne hemijskoj forenzici, to je suzavac. Sve to sto si ostalo napiso, dzaba si. Vidim lijepo si naveo da suzavac izaziva suzenje, a za 'pepper sprej' nisi nista naveo!? Hm? Da mozda i on ne izaziva suzenje ociju? Hmmm. Da li bi se i on mogao kolokvijalno nazvati SUZAVAC?
Nije im Kina ideal a ovi nasi drugacije misle
Sta im je hahaha
Sve je to zbog Aluminija, nije chovke kriv!
volio bi da se kina raspadne
Tko drugom jamu kopa sam u nju pada...
@oni kopaju rake bez prestanka i javno jos od 45-e,prema tome to je jedno od najvecih zala na planeti trenutno,nema sentimentalnosti prema njima osim onim kinezima koji zele da se rijese tog diktatorskog rezima!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)