Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sranje. Svima je jasno ko je organizovao i podrzavao drzavni udar u Turskoj. Svi zapadni mediji su podrzavali drzavni udar dok nije postalo jasno da je Erdongan porazio zavjerenike a sada se svi utrkuju da izraze podrsku Erdoganu.
najgore je sto ste vi Tursku sada "naucili" kao se igraju ku***ske igre i sada je Turska iskovala zanat i poceti ce vam se vracat.
Sljedeče je da Amerika naoruža Kurde, pa da se rasplamsa rat u Turskoj, jer Erdogan ostaje kod svoga, a takve iste pobune se pripremaju u Rusiji od strane NATO alijanse, ali alijanse, gdje glavni govori a ostali su u startu saglasni.
nalupa ti svašta ko lazanski😀
vidi ovog genseka k'o havetinja
Da se Rusija nije u poslednji minut uključila u rat u Siriji, Asad bi poražen, a kome je Sirija kao prosperitetna zemlja smetala da bi se pokrenula pobuna, pa valjda Izraelu, a sa tim da jevrejski lobi ima najači uticaj u odluke američke vlade, onda je Amerika agresor u Siriji, a Erdogan je optužen kao diktator iz razloga što nije provodio naredbe i približio se protivnicima tj. Rusiji, pa kako sada da ponovo rizikuje i otvori vrata NATO-u nakon agresije. Tako što on sigurno, više neće dozvoliti
Naravno da ih zapad zeli zadržati jer tako ce im biti i dalje bliski i moci sprovoditi svoje namjere o unistenju turske drzave... Ako ih puste skroz rusima i izoliraju ih od sebe onda nema zaoad vise toliko uticaj na tursku....zapadnjaci su lukavi i znaju sta rade, u svakom slucaju ne zele dibro turskoj...
Turski geopoložaj i baza Incirlik su neprocjenjivi za NATO. To je ono kao kad si s dobrom ribom, a ona te nervira, ali šta ćeš, dobra ko tanjir supe pa ti šutiš i trpiš.
Vrijeme će pokazati, ali meni ovo izgleda kao rad na jačanju pozicije Turske u odnosu na Zapad koji već odavno podržava Kurde u regionu. Kad se završi priča o Siriji i ISIL-u (a mora se završit'), Turska će se nanovo suočiti sa Kurdima, ovog puta još bolje naoružanim, organizovanim i podržanim... Koga će NATO tada podržavati? Hoće li biti konsenzusa? S druge strane, Rusi će vjerovatno podržavat' tursku državu jer im je to višestruko u interesu, a njima konsenzus i ne treba - Putin je konsenzus.
Erdogan igra vrlo opasnu igru... opasnu i za njega i za Tursku državu... Daj Bože mira i stabilnosti i njima i njihovim komšijama, al' mešćini da će tamo bit' još puno svega... Pogotovo ako onaj delegat postane predsjednik SAD...
Pa naravno da se NATO neće odreći Turske, ali će se odreći (maknuti) Erdogana čim se ukaže ponovna prilika za to...
@b1... Pošto se iz mog komentara "ne može" iščitati tko su inicijatori pobune, molit ću tebe da mi objasniš?!
........teško je preći iz f16 u mig29.......baš me zanima kako rusi misle izvesti najveći prebjeg u svoj tabor....
Svaki dan isti clanak
znači Turska leti iz NATO-a