Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gadafi je izjavio da ima nekoliko stotina žrtava u zemlji, sa obe strane, u vojsci, policiji i kod pobunjenika i insistirao na činjenici da svet ima deformisanu slike situaciju u Libiji. \"Treba se otarasiti naoružanih ljudi, izdajica...njima će se pozabaviti narod\", kaže Gadafi, a na pitanje o odnosima sa SAD i EU, Gadafi je odgovorio \"Čudno, naši odnosi su bili dobri. Možda se radi o pitanju bezbednosti u Mediteranu, da bi se zaustavila imigracija\". Snage odane libijskom lideru Moameru Gadafiju izvele su danas istočno od strateške naftne luke Ras Lanuf drugi vazdušni napad na koji su pobunjenici odgovorili baražnom vatrom. Borbeni mlazni avion u niskom letu je prešao iznad oblasti istočno od ovog grada, a veliki oblak dima video se oko 400 metara od pobunjeničkog kontrolnog punkta, blizu glavne pustinjske saobraćajnice, javio je AFP. Rojters navodi da u ovom napadu nije bilo žrtava.
U ekskluzivnom intervjuu za francusku televiziju \"Frans 24\" objavljenom danas, libijski lider Muamer Gadafi, optužuje ponovo A. l K. aidu da je odgovorna za haos u zemlji i negira izveštaje o masovnim u. bijanjima. \"Al Kaida je odgovorna za nasilni ustanak u Libiji, a zapadni mediji su preuveličali političku krizu i broj žrtava\", rekao je Gadafi, dodavši da \"Libija igra krucijalnu ulogu u regionalnom i svetskom miru\". \"Čak su i Izraelci u Gazi ušli tenkovima u pojas Gaze da bi se borili sa takvim ekstremistima. Ovde je ista stvar. Male naoružane grupe se bore protiv nas...Naoružane jedinice libijske vojske se moraju boriti sa malim naoružanim bandama Al-Kaide\", ponavljao je Gadafi.Povodom samoproklamovane nezavisnosti Bengazija, Gadafi je rekao: \"Ti naoružani teroristi u Bengaziju, među kojima su i pripadnici Al Kaide, nemaju jasne političke zahteve\".
Zapadne sile produkuju krize kada i gdje im zatreba. Postalo je toliko providno sta oni rade da vise nema smilsa slusati njihova izvjesca. Koji je to bezobrazluk poslati svoju vojsku na tudju terotoriju (isto su radili ikod nas u BiH) i onda traziti da is se oslobodi.
E moj Gasho ko ti je kriv pa nisi ZIDOV! Židovi (Amerikanci i Englezi) napadose Iraq i Afganistan zbog Al Qaide (u prevodu MOSAD, CIA, MI6) i \"spasise\" svijet od terorizma, a ljudi su poceli da zive u \"blagostanju i bogatstvu\". A kad Gasho napadne Al Qaidu i igrom slucaja zarobe neke od britanskih specijalnih snaga (tj. \"boraca za mir u svijetu\") onda se to zove NARUSAVANJE LJUDSKIH SLOBODA i svege necega i prijete covjeku sudom!
Zanjimljivo kako se čovjek koji je do juče zagovarao uništenje Izraela sad poredi sa istim, lol
trebao je poceti kriviti vanzemaljce kao sto komunjare to rade za raspad velike jugoslavije to jest velike srbije......
zamjerio si se amerikancima...nema ti spasa gadaffi
Izgleda da ovaj Gadaffi govori istinu. Cini mi se da mediji salju sasvim drukciju sliku od onoga sta se tamo desava. Da se razumijemo, libijski narod mi je drazi od Gadaffija, ali bih fakat volio znati sta se tamo zapravo dogadja.