|

Nakon sastanka sa Obamom, Rohanija u Teheranu gađali cipelama

Nakon sastanka sa Obamom, Rohanija u Teheranu gađali cipelama
0
Klix.ba
28.9.2013. u 14:28
42
komentara
0

dijeljenja
1/4 Rohani maše svojim pristalicama (Foto: AFP)
2/4 Tjelohranitelji čuvaju Rohanija (Foto: AFP)
3/4 Rohanijevi protivnici poručili da ne žele dogovor sa SAD-om (Foto: AFP)
4/4 Foto: AFP
Iranskog predsjednika Hasana Rohanija je po povratku iz New Yorka u Teheranu dočekala grupa od stotinjak studenata koji su protestirali protiv njegovog nastupa na 68. sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (UN), kao i činjenice da je sinoć telefonom razgovarao sa američkim predsjednikom Barackom Obamom, javlja iranska novinska agencija Mehr.
U vijesti agencije Mehr, koja je bliska iranskoj opoziciji, navodi se da su demonstranti Rohanija dočekali na teheranskom aerodromu. Uz povike "Smrt Americi", u jednom trenutku su blokirali njegov službeni automobil.

Jedan demonstrant je cipelom gađao vozilo u kojem je bio Rohani, što se na Istoku smatra velikom uvredom.

Međutim, oni su bili brojčano nadjačani Rohanijevim pristalicama, kojih je bilo oko 200-300, koji su uzvikivali "Hvala ti Rohani", iskazujući podršku te nazivajući ga mirotvorcem.

Podsjećamo da su američki i iranski predsjednici Obama i Rohani sinoć telefonom razgovarali o intenziviranju napora ka iznalaženju rješenja za sporni iranski nacionalni nuklearni program. Riječ je o prvom direktnom razgovoru predsjednika dvije zemlje još od 1979. godine.
Prijavi grešku


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...