Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma ja, dje ce libijci drzati rekord pored amerikanaca :p
Ja ne znam na koji vi nacin mjerite te temp...radio sam u Iraqu kada je juli/august.... u hladu je oko 50c... a najvise sto sam dozio je 68c bio.... Bukvalno dodirnes kamen ili metal sprzis se, ostanu ti plikovi po kozi
POZNAVAJUĆI LIBIJCE, BAŠ JE ZA NE POVJEROVATI DA JE NAČINIO GREŠKU...
Ovog ljeta Podgorica je bila neusporedivo toplija od Mostara !
Mostarski rekod nije 48, nego 46,2°C i to 31.7.1901.! Taj podatak je zvanican, a sve ostalo su samo netacne price. Niko ne osporava da je na suncu mnogo vise, ali to nisu zvanicna mjerenja.
Kaki Mostar a Trebinje, a Počitelj, a Čapljina??
Ta će Irak (živio sam nekada tamo) u usporedbi sa Kuvajtom, tamo je danas 43 stepena u hladu a na suncu 54. U Julu je bilo 51 u hladu a 68 na suncu. Mostar je najtopliji u regionu bez premca.
A ja sto sam mashicama otvarao vrata automobila cijelo ljeto, to nista ?
@ovaj gore ...oplakah...
Naucnici iz Kalifornije ustanovili da Amerika zaperavo i nije posljednji otkriveni kontinent. - Amerika je medju kontinentima otkrivena prva, ali maticarka iz opstine prilikom upisa u katastar kontinenata, napravila je gresku - rekli su strucnjaci. - Al\' hajd, nije beg cicija - reko je Michael, vodeci americki naucnik za redosljed upisa kontinenata.
Jel iko ikada postavljao termometar u pojatu, kada se trpa sijeno :)
\"Prethodni rekord držala je El Azizia u Libiji od 13. septembra 1922. godine, ali je u međuvremenu otkriveno da taj rezultat nije bio tačan, odnosno da je prije 90 godina došlo do greške u mjerenju jer termometar koji je korišten nije bio standardan, a osoba koja je vršila mjerenje je bila neiskusna.\" sto ne pise: \"osoba koja je mjerila temperaturu je bila slijepa tako da se ovaj rezultat ne pika\" :D ....jer je mjerenje temperature nauka....
Nek je u Americi pa kud puklo da puklo..sve se moze izbrisat samo da amerika bude prva
Californiaa
ma kakav ti i Libija,nisi ti makeo dalje od Mrkonjić grada
Ja radim u Libiji i to blizu ove Al Azizije, jedno 30 km, i znate sta, vrucine su tamo paklene upravo u toj Al Aziziji, ako je u Tripoliju 45 u Al Aziziji je 55, i koliko sam samo puta vidio na dizelskim pumpama da stoji temperatura 50, 51, a dodjem kuci i gledam vijesti kazu u Libiji 42 stepena. Vjerujem da je ipak ovo rekord u Al Aziziji, ima li logike da ovi amerikanci NAKON 90 GODINA kazu da je taj sto je mjerio bio seljak i da termometar nije valjao?
Svi se mostarci hvale sto je kod njih vruce i nedaju reci da je negdje toplije?