Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Gdje su oni koji su reagovali kada je policija u Turskoj upotrijebila suzavac, a sada nijemo prate pokolj u Egiptu?"-Erdogan
Vlast je skupa i cijena se mora platiti, demokratija je besplatna ali se mora poštovati.
Agron P slazem se sa tobom :)
Amerika izražava zabrinutost kao i u našem slučaju, ono fol mi smo protiv. Što nisu izrazili zabrinutost oko Iranskog nuklearnog programa nego su im nametnuli sankcije i prijete vojnim udarom. Egipatska vojska dobija preko milijardu dolara pomoći od SAD-a godišnje i upotpunosti su nezavisni od vlade Egipta. Muslimanska braća su nakon desetljeća progona na prvim demokratskim izborima u Egiptu pobijedili sekulariste i Kopte(krščani), ali nikad nisu uspjeli oformiti parlament jer čuj te ovo "ustavni sud (pod kontrolom vojske) smatra da imaju previše poslanika", jeste li ikad čuli za sličan primjer u svijetu da se neki parlament nije oformio jer jedna stranka ima previše poslanika. Dobili su samo mjesto predsjednika na godinu dana da bi ga vojska srušila udarom. Zašto !? Zato što MB i Muhamed Mursi žele suradnju da svim muslimanskim zemljama uključujući i Iran i konačno riješenje Palestinskog pitanja. Mursi je bio spreman ratovati za Palestince ali vojska koju direktno kontrolišu SAD i
Izrael smije ubijati samo svoje građane. Vojska uz pomoć sekularista i kršćana ubija članove i simpatizere MB(koji su večina u Egiptu) na ulici kao pse, uzimaju im imovinu i najavljuju konačan obračun sa kako kažu čujte sad ovo "teroristima". Isto ovo su SAD-e i Izrael spremali i Erdoganu, dakle da uz pomoć Kemalista(komunisti), Kurda i Vojske sruše legalno izabranu vladu koja uživa sve veću popularnost zahvaljujući ogromnom napretku koji su donijeli zemlji u zadnih 10 godina, ali Erdogan nije baš tako naivan.
gdje su sada amerika i njihovi poslusnici iz evrope, da brane tekovine demokratskih procesa...
Definicija demokratije za većinski muslimanske zemlje(napravljena u Vašingtonu) :"Demokratija je vladavina većine u kojoj ne smiju pobijediti islamisti". Ako kojim slučajem pobjede onda ih rušiti uz pomoć lokalnih komunjara i vojske. Ova definicija važi i za BiH.
hoce da nametnu svoju volju pa se zale kad dobiju po nosu