|

Nađeni tragovi kokaina u uzorku kose kapetana Concordije

Nađeni tragovi kokaina u uzorku kose kapetana Concordije
0
F
FENA
18.2.2012. u 17:27
1
komentara
0

dijeljenja
Nađeni tragovi kokaina u uzorku kose kapetana Concordije Foto: AFP
Advokati koji zastupaju preživjele putnike nasukanog broda "Costa Concordia" tvrde da su tragovi kokaina pronađeni u uzorku kapetanove kose, što bi moglo da ukaže da je on koristio drogu.
Iako dosad izvršene analize ne dokazuju prisustvo kokaina u Schettinovom tijelu, unutar vlakana dlake niti u njegovom urinu, tragovi ove droge su pronađeni u uzorcima njegove kose i u kesici u kojoj su se ti uzorci nalazili, saopćila je danas italijanska grupa za zaštitu potrošača "Kodakons", a prenio AP.

Grupa "Kodakons", koja sumnja u vjerodostojnost uzoraka, zatražila je od tužilaca koji vode istragu o kapetanu Francescu Schettinu da nalože ponavljanje testa, a također zahtijeva da se provede analiza DNK kako bi se potvrdilo da uzorci pripadaju Schettinu, dodaje se u saopćenju.

Ni tužioci ni Schettinov pravni zastupnik nisu bili dostupni za komentar, navodi AP.

Kapetan Francesco Schettino nalazi se u kućnom pritvoru, a prijeti mu dugogodišnja zatvorska kazna ako bude proglašen krivim za izazivanje brodoloma, višestruko ubistvo i prijevremeno napuštanje broda. U trenutku kada se brod nasukao na stijene, 13. januara kod ostrva Giglio, na njemu je bilo 4.229 putnika i članova posade. Tijela 15 osoba, od ukupno 32 koje su nastradale u brodolomu "Costa Concordije", još nisu pronađena.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...