Porodica je želi takvu pamtiti
2

Nacionalna TV će emitovati reality u kojem je učestvovala ubijena Reeva Steenkamp

Klix.ba
Reeva Steenkamp i Oscar Pistorius
Reeva Steenkamp i Oscar Pistorius
Južnoafrička nacionalna televizija (SABC) će emitovati TV reality show u čijem snimanju je učestvovala ubijena Reeva Steenkamp.

Ovo je saopćeno u subotu, dva dana nakon što je djevojka Oscara Pistoriusa, paraolimpijske zvijezde, ubijena u njegovom domu u Pretoriji, zašta Pistoriusa od jučer optužnica i zvanično tereti.

U saopćenju koje je izdala tamošnja nacionalna televizija navodi se kako će emisije biti emitovane te da je na snimcima i pokojna Reeva Steenkamp.

Rodica ubijene djevojke Sharon Steenkamp je kazala za Associated Press kako niko iz SABC-a nije kotaktirao i konsultirao porodicu, ali da oni svakako nisu protiv emitiranja, budući da je Reeva bila ponosna što je učestvovala u snimanju.

"Njene posljednje riječi koje nam je kazala su da želi da je gledamo", kazala je Sharon Steenkamp.

Izvršna producentica showa Samantha Moon je također kazala da porodica želi da se emisije emituju i da tako žele pokazati da život ide dalje.

"Oni to žele. Ovakvu je žele pamtiti, a i ona bi ovo željela", kazala je Moon.

SABC navodi kako će se u emisijama vidjeti 29-godišnji model i diplomirana pravnica kako se smije sa ostalim takmičarima, daje intervjue, a sam show će biti i svojevrsno odavanje počasti Steenkamp.

Porodica mlade Južnoafrikakne je kazala kako se još uvijek ne može pomiriti sa činjenicom da je Reeva ubijena.

"Porodica to neće preboljeti brzo. To će biti dugoročno mirenje sa puno stvari i pitanja", kazao je Mike Steenkamp, stric ubijene djevojke.

Prema onome što je njen stric kazao, Reeva će biti sahranjena u svom rodnom gradu Port Elizabeth.