|

Na vratima džamije u Beču ostavljeni svinjski nos i iznutrica

Na vratima džamije u Beču ostavljeni svinjski nos i iznutrica
75
Klix.ba
25.12.2014. u 19:47
186
komentara
75

dijeljenja
Na vratima džamije u Beču ostavljeni svinjski nos i iznutrica Vrata džamije u Beču (Foto: Anadolija)
Na vratima džamije Kocatepe u austrijskom glavnom gradu Beču, koja djeluje pri Islamskoj zajednici Turaka u Austriji, ostavljeni su svinjski nos i iznutrica.
Vjernici koji su krenuli na sabah-namaz u džamiju su na vratima pronašli dijelove svinje. Imam džamije Kocatepe Bayram Karar kazao je za AA da su vjernici svinjske organe pronašli obješene na džamijska vrata te da su o tome obavijestili policiju.

Predsjednik džamijskog odbora Yasin Sertgul kazao je da napad nisu mogle izvesti normalne osobe.

"Ovo je veoma loše ponašanje", poručio je Sertgul.

Predsjednik Islamske zajednice Turaka u Austriji Fatih Karadas nakon nemilog događaja je došao u džamiju. Osudio je napad kazavši da to nije samo napad na muslimane, nego na čovječanstvo. Karadas je poručio da će zadržati nepristrasan stav kao muslimani.

Jedan od očevidaca Osman Yavuz kazao je da su nakon policijske istrage svinjske organe bacili u kantu za smeće. Prema njegovim riječima, policija ostaje nijema na napade na džamije i muslimane, koji su učestali u posljednje vrijeme.

Na gradilište buduće Eyup Sultan imam-hatib škole u Austriji, tačnije u Beču, za vrijeme Ramazanskog bajrama je bačeno pet svinjskih glava.

U posljednjih pet mjeseci je veliki broj žena odjevenih po islamskim propisima pretrpjelo verbalne i fizičke napade.
Prijavi grešku


Komentari (186)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...