Kukasti krst i antimuslimanske poruke ponovo na zidovima džamije u Njemačkoj

A
Anadolija
11.1.2015. u 15:21
9
Kukasti krst i antimuslimanske poruke ponovo na zidovima džamije u Njemačkoj
9
Kukasti krst i antimuslimanske poruke ponovo na zidovima džamije u Njemačkoj Foto: Anadolija
Rano jutros nepoznata grupa napadača izvela je novi napad na džamiju Sulejmaniju, koja se gradi u njemačkom gradu Dormagenu, i na zidovima ispisali antiislamske poruke i nacrtali kukasti krst.
Riječ je o džamiji koju gradi turska islamska zajednica Diyanet, a koja je bila meta sličnog napada i prije tri sedmice.

Na mjesto incidenta došao je i turski konzul u Dusseldorfu Alattin Temur, koji je osudio napad.

Napad koji je izveden jutros oko 5 sati osudio je i predsjednik turskog Diyaneta u Njemačkoj (DITIB) Nevzat Yasar Asikoglu, koji je kazao da su o sigurnosnom problemu razgovarali sa njemačkom policijom, ali da će možda poduzeti i vlastite mjere sigurnosti na spomenutom gradilištu džamije.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Pored kukastog krsta, na zidu džamije je ispisano i nekoliko poruka poput "Prljavi muslimani“, "Njemačka je domovina Nijemaca" i "Vaša prljava kultura ne pripada ovdje".

Policija je saopćila da je pokrenuta istraga o jutrošnjem napadu.

Džamija Sulejmanija se gradi u Dormagenu, koji se nalazi između Kolna i Dusseldorfa, a u kojem živi blizu 4.500 doseljenika iz Turske. Radi se o velikom kompleksu u izgradnji i investiciji od 3,5 miliona eura, piše Anadolu Agency.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: