{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija: Na El-muhadžir džamiju u Subotici bačeni molotovljevi kokteli

A
19.10.2014. u 14:06
35
200
Srbija: Na El-muhadžir džamiju u Subotici bačeni molotovljevi kokteli
35
Srbija: Na El-muhadžir džamiju u Subotici bačeni molotovljevi kokteli
Foto: Anadolija
Na džamiju u Subotici noćas su dvije nepoznate osobe bacile molotovljeve koktele i pokušale da izazovu požar. Komšije, pravoslavci i katolici, ugasili su vatru.
Za sada nepoznate osobe podmetnule su požar na dijelu Muhadžir džamije  jutros nešto prije četiri sata, a brzom intervencijom komšija vatra je ugašena, dok je policija izvršila uviđaj, potvrdio je za AA predsjednik Odbora Islamske zajednice Subotica Ibazer Uzeiri.

“Komšija koji nije musliman je ugasio vatru, oni čuvaju džamiju. Situacija da je dobra nije. Nemamo mi neke probleme ovdje u Subotici, to se desilo prvi put. Nismo očekivali ovako nešto, ali uvijek ima nešto što nije dobro”, izjavio je Uzeiri dodavši da su iznenađeni noćašnjim napadom na džamiju.

On je naglasio da “ne zna šta bi se desilo da komšije koje su nemuslimani - katolici i pravoslavci nisu ugasili vatru” kao i da je sve snimljeno nadzornim kamerama.

Predsjednik Odbora Islamske zajednice Subotica je rekao da su vjernici muslimani u Subotici uznemireni, te izrazio očekivanje da će predstavnici vlasti i lokalne samouprave u Subotici osuditi ovaj napad.

Imam džamije Selmo Dreković, koji se u trenutku požara nalazio na spratu u stanu koji je uz džamiju, rekao je da je požar namjerno izazvan i da će glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić, koji je ne putu za Suboticu, kasnije saopštiti detaljnije infrormacije.

Vatra koja je brzo ugašena oštetila je vrata i garažnu kapiju na stambenom dijelu objekta predviđenog za smještaj imama i njegove porodice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: