Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
FREE PALESTINA ❤
Isto tako je isti taj dan Tito jednim pozivom ucinio to da pola svijeta prekine diplomatske odnose sa Izraelom. Danas im se svi ulizuju dok cine genocid pred ocima cijelog svijeta.
Americi je uspjelo da istrjebi domordce Indijance ,Izraelu nije uspjelo i na svako ubijeno nevino dijete Gaze ,rodi se hiljadu hamasovaca širom svjeta .Hamas je ideja, a ideja ne umire Zločince i ugnjetavace će stići kazna
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Dvije drzave od kojih jedna nikada nije formirana jer su sile tog vremena odlucile da bude tako. Danas se nista nije promjenilo, osim sto imamo dostupna sredstva informisanja i vidimo kako jedan narod polako nestaje.
@insan…sta im se bolan nudilo ??? Pa uzeli im pola drzave i ti pises koliko im se nudilo. E svasta
Insan medjede sta mislis da od tvoje domovine izrezu pola i ti kazes moze?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
I ko je ovdje okupator? free Palestine 🇵🇸
Šta Britanci uradiše prije 76 godina i dan danas odnosi žrtve nevine, isto su i Amerikanci uradili sa Dejtonom.
Da su tada prihvatili, danas bi sve bilo drugačije. Palestina bi danas bila država u pravom smislu riječi, a Izrael ne bi mogao činiti zločine, kao što trenutno čine. Protesti u cijelom svijetu ne smiju stati sve dok Palestina ne dobije svoj teritroij i medjunarodno priznanje. FREE PALESTINE 🇪🇭
Izraelu je UN dao legitimitet ovom podjelom. SFRJ je pri glasanju bila suzdrzana, a SSSR za. Nazalost, nesloga medju Arapima i ocigledno vojna nesposobnost tolikog broja zemalja koji je napao Izrael doveo je do toga da se danas govori o granicama iz 1967. godine, a niko vise ne spominje 1947. godine. Kamo srece d aje bilo manje kratkovidnosti na arapskoj strani. Izrael je iskoristio ove podjele i dosao do cilja.
Nisu nikad formirane dvije države, niti je podjeljena. Već je okupirana! Free Palestine!! Otpor i samo otpor! Max još 4 godine ce postojati Izrael. Svi dobro znaju šta znači 80 godina proklestva
kako jednostran i nepotpun članak, jaooo. pa kad već kopirate i pestujete, pa prebacite sve i razloge što nisu formirane dvije države i ko je tada započeo rat, ko je ubijao delegate i predstavnike...palestinci su tad pojeli najveće go*no svojim odlukama i radnjama. ovo sve iza je ništa naspram tadašnjih dešavanja. mogli su imati državu, ali jok, uzdali su se u arapsku braću, koja je im je odmah zabila nož u leđa, jer su u arapskim ratovima izgubili veliki dio teritorije.
rak se poceo siriti bliskim istokom
Toliko dana u historiji o ratovima, istrijebljenju, zlu. Sve što je bilo dobro, ujedinjeno, lijepo je danas rasformirano, nebitno. Danas se svijet jednostavno dijeli na dobre i zle ljude. A previše je zlih dok ostali šute.
Gdje ti bijelac nudi demokratiju tu ne postoje nikakva pravila. Sve navedeno u tekstu. Dogovor jedno na terenu drugo stanje.
Arafat je u avionu Aliji Izetbegoviću rekao da prihvati šta mu se nudi i žalio što on nije prihvatio. Ima u knjizi Sefera Halilovića. Problem Palestinaca je što nikad nisu ni imali neki jak nacionalizam, ko ni ostali Arapi, njima je islam sve. Niko njima nije branio da prave državu ko i Izrael 1948, ali okolni Arapi su ih iskoristili za neki sveti rat protiv Židova i popusili svi. Sad pola Palestinaca živi u Jordanu, Libanonu...
prica kako 5 generacija jednog naroda tlaci drugi bez trenutka zdravog razuma u tih 76 godina.
Fino su to arapčine odradile slično kao što i danas rade 😓
Jevreji bi trebali doci u Bosnu da naprave od ove jadne bjede modernu drzavu. zamjenit ce mo ih za bakirovce i konstitutivne covicevce naravno i dodikovce.
U kuci ti red pravili oni i vehabije
Fakta je da ni palestina nikad nije postojala ko država na tom području. Gaza je bila egipatska a zapadna obala jordanska. E sad što blentavi arap nije pristo na dvije države ma koliko to nepravedno bilo to je druga priča. Racku bi i židovi mogli atakovati kako to rade da je kojim slučajem palestina....država. To je područje prokleto jeeni drugima žele samo totalni nestanak a žrtve su oni koji bi možda i živili normalno da im budale na obje strane dozvoljavaju
Naj interesantnije je da je od 1922 proslo +100 godina tako da ko prati istoriju zna da ce doci do preokreta(u 100 godina se rodi jedan pokretac i lider). 100tinjak godina je limit da neko drzi Kuds. Vrijeme je za posljednji uspon, jer umet ima 3 uspona i 3 pada a pad traje 100 godina.