Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuj 18%, 20.000.000 Muslimana j ako prijatno inenađenje,pošteno bi bilo da postanu i konstitutivni narod kod nas u Bosni Hrvata ima 7 % a konstitutivni????????????????? Zamisli na ruskom grbu mjesec i zvijezda Muslimani su u Americi dobili spor pred ustavnim sudom o nametanju Božića kao praznika,možda i ovi postanu konstitutivni u Rusiji.
moze jedino polumjesec na zastavi tzv. rs...nikako drugacije...
vista ga usta beby..
@polumjesec Svak ti cast na komentarima, ali ti moram reci da si ti zalutao na ovaj forum kao i jos neki.. Na njemu dominiraju sasvim drugi \"likovi\" i sa-x smisljeno vodi tu akciju sirenja mrznje medju narodom i odrzavanjem nacionalista na vlasti jer su odlicno placeni od strane neonacista koji su na vlasti.. Aferim brate na komentarima, pameti i inteligencij, a za ostale pitenje: Je li Dzeko jutros doruckovao mortadele ili je postio jer je mislio da je Ramazan???
Jer vjera je u srcu a ne na prsima.
Pustite budale koje se prse sa simbolima i sa vjerom. To su najmanji vjernici. Prsenje je haram.
Mada u nekoj drugoj konstataciji, interesantno mi je ta cinjenica kako Turci (Osmanlije) recimo u to vrijeme nisu samo namecali pokorenim svoje vec su isto tako primali od pokorenih. Znaci da nisu bili toliko ponosni. -Pokorili su Arape i uzeli Islam od njih. -Pokorili su Vizantiju i uzeli \'Polumjsec\' od njih. A neko drugi bi jedva docekao da nametne samo svoje. Jedna od pozitvnih stvari medju negativnim.
Zato sekularna drzava, a privatna je stvar do svakog covjeka ili zene: -Kao prvo da li moli Bogu uopste i da li vjeruje u Boga. -Kao drugo po kojoj vjeri se moli Bogu. To je sve privatna stvar.
Pogotovo sto imamo u nasoj BiH ljudi razlicite vjeroispovjesti a isto tako isto imamo i ateista i agnostika.
A do tebe je samog koliki si ti vjernik i koliko si iskren u vjeri to samo dragi Bog zna. A druga stvar vjera se nebi trebala mjesati u politicki zivot. Vjeri je mjesto u privatnom zivotu i u bogomolji.
Vjera nebi trebala da se koristi kao ulicke bande koji imaju simbole. Vjera je da se moli Bogu a ne da se prsi sa tim.
Kao musliman uopste nebi trebao stavljati polumjesec na lancic kao znak. Jer za muslimane samo A.l.a.h. moze biti znak i nista drugo. A to prsenje sa polumjesecom na lancicu je glupost . To prepustiti krscanima da rade s krstom. Mi nemamo simbola vec samo vjeru. Jer stavljanje simbola oko vrata ne govori kako si dobar vjernik.
Polumjesec uopste nije znak Islama. Polumjesec je bio vizantijski znak Istanbula. Koji su Turci poceli koristiti poslije pada Istanbula pod turske ruke. Prvi muslimani uopste nisu imali znaka t.j. simbola. Posto u stvari po pravilu nema simbola za Islam. Islam nike idolopoklonstvo. Muslimani su za vrijeme Muhameda samo koristili zastave razlicitih boja. Sto i jeste bila tradicija u Arabiju u to vrijeme.
E vidi mu glave ko austijski fjercak..I ovaj komad budaletine ima sta da kaze o politici.. Tesko muslimanima dokle ih god ovakvi degeni predstavljaju svijetu...
Taj grb nije znak muslimana.
@commi, rekao sam sve @koza, mogla si malo razradit bolje i krscanstvo, pa bi tek nasla da krst ima manje veze sa tom religijom na koju je pozivao Isus nego sto ima islam sa mjesecom i zvijezdom. Mnoge stvari su nastale poslije likova koji bi trebali da su pocetak a i kraj koncepta te religije. Krst je nastao poslije Isusa, u to i najveci vjernik ne sumnja.
STA SE PALITE!...KAKAV POLUMESEC U KRUNI??? JEDINO KAD BI AHMEDIJU GURNULI NA JEDNU OD GLAVA VELIKOG ZLATNOG PRAVOSLAVNOG ORLA! KOJI NA GRUDIMA DRZI IKONU GRB! PAZITE IKONA GRB!........JEDINO IZ TOG RAZLOGA JE I GLEDAO MEDVEDEV CUDNO OVOG MATOROG GURBETA!