Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Draga baco i sestre, drugovi i drugarice, zamolite Allaha da vam da zdravlje znanje i imanje (mladim posao, starim zdravlje, BH reprezentaciji pobjedu na SP) i vi koji niste Muslimani zamolite Allaha da vam podari sve najbolje, jer nema Boga sem Allaha :)
NOVOTARIJA!
A ti si budala i najgora novotarija koja se pojavila!
Mozda je novotarija za novokomponovane muslimane...ja od kad znam za sebe u mojoj mahali i mojoj porodici ova se noc obiljezavala kao i ostale tri mubarek noci...kome se ne svidja nek nadje sebi sta voli
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
A ZAŠTO SU ŽENE U DRUGOM PLANU ILI TI POZADINI. A DA TU SU ŽENE PREDMET(KAO KRAMPN.P.R)A NE ŽIVO LJUDSKO BIČE.
Ako hoces da pametujes, idi u wc, pricaj sam sa sobom, tamo ces biti najpametniji... Vidis li slijepce da su zene, odnosno jedna se vidi na slici, u prvom planu, a muskarci u drugom? Preformulisi recenicu ako to tvoj mozak moze podnijeti, pa onda seri...
Žene u Islamu nisu u drugom planu, osim u namazu, kada se redaju u saffove iza muškaraca iz prostog razloga što kad bi stale ispred muškaraca, odvlačile bi pažnju te se muškarci ne bi mogli skocentrisati na namaz... Te im namaz možda ne bi bio valjan. Shodno tome postoji hadis kojeg prenosi Ebu-Hurejre, radijallahu ‘anhu, da je Allahov poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao: “Najbolji saffovi muškaraca su prvi, a najgori zadnji, a najbolji saffovi žena su zadnji, a najgori prvi.” (Sahihu Muslim, šerhu Nevevi, 132) El-Kurtubi je rekao: „Prokomentirao je Imam Nevevi, Allah mu se smilovao: ‘I zaista je data prednost zadnjim safovima žena, koje su prisutne sa ljudima, zbog njihovog udaljavanja od miješanja sa ljudima i njihovog gledanja, te zbog toga što se srce uzbudi prilikom njihovih pokreta ili slušanja govora, a pokudio je prve safove žena zbog toga što su oni suprotni od toga!’” (Šerhu sahihu Muslim, 4/133)
Prema nekim predajama, u noći Berat objavljen je ajet o promjeni kible: "I okreni lice svoje prema Časnom hramu ( Ka'ba ) ...". Do tada su se muslimani u namazu okretali prema Kudsu (Jerusalem), a od tada se okreću prema Ka'bi (Mekka). PREMMAAAA KOJOJJJJJ ??????????????
Ako moze samo da mi neko da objasnjenje prema kojoj predaji ??
E jesi nasao gde ces da trazis pojasnjenja haha
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Pa ja ti nisam dala minus, radije pitam da ne skitam :)
Jest al da nije izmišljotina. Nemojte gledati šta je rekao Poslanik s.a.w.s. za tu noč. Nego šta je Poslanik radio na tu noć? Jeli i on bio u džamiji i onako džematile klanjao i ilelako... E moji bošnje moji jest vam lahko svašta poturit. Naš je hodža čak skupio hrabrosti pa rekao na hutbi da taj koji tu noč klanja 2 rekata nafile, bolje je nego 40 godina da klanja. Ja budale...
Nisi abecedu naučio a znaš laprdati i izigravati islamskog pravnika na klixu. Ako ne pridaješ značaj noČi lezi i spavaj.
Slažem se. Otvara se pitanje ko je kompetentan da donosi sud o tako čemu. Ako ti nije glavna preokupacija da izučavaš Islam u životu imaš pravo na šutnju. A moraš priznati, čudno bi bilo da ulema abecedu ne zna. Samo što mi volimo laprdati i misliti da smo mi u pravu. Ja znam baaa! Kakva historija, kakvi učenjaci. Arrogance isn't the way of the wise.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
predivno :)
nema komentara :) svi prate fudbal :):):)
Sta ocekujes da se komentarise?
nisam ockivao ni minuse :) hijena :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)