Bizaran incident
0

Muškarac u Indiji preminuo nakon napada divljih majmuna

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Muškarac u Indiji preminuo je nakon što mu je grupa majmuna nanijela teške tjelesne povrede, prenosi Sky News.

Dharampal Singh sakupljao je komade suhog drveta prije nego što je grupa majmuna na njega oborila veću količinu betonskih cigli.

Policija u Tikriju izjavila je da su majmuni oborili veću količinu betonskih blokova na čovjeka nakon višemjesečnog sakupljanja iz obližnje propale zgrade, izvještava Times of India. Stariji čovek kasnije je podlegao u bolnici nakon teških povreda glave i grudnog koša.

Seljani su se više puta žalili na agresivne majmune na tom području, ali ove životinje spadaju u zaštićenu vrstu tako da tamošnje vlasti nisu bile u prilici bilo šta poduzeti po ovom pitanju. Porodica nastradalog navodno je podnijela zvaničnu žalbu policiji u vezi s incidentom.

"Majmuni su u četvrtak bacili više od 20 cigli na Dharampala. Oni ovdje imaju izuzetno divlje ponašanje i neko se mora pobrinuti za to", izjavio je brat žrtve.

"Kako možemo registrirati slučaj protiv majmuna? To će nas učiniti smiješnim", kazao je tamošnji policijski službenik Chitwan Singh.

Smrtonosni napadi majmuna u Indiji su stalno u porastu. U martu ove godine jedna majmunica je iznijela bebu iz kuće, koja je kasnije pronađena mrtva. Surinder Singh Bajwa, bivši zamjenik gradonačelnika Delhija, 2007. godine je preminuo nakon napada čopora divljih majmuna.