Strašan zločin
44

Muškarac (23) kod Chicaga ubio sedam osoba iz iste porodice pa izvršio samoubistvo

A. L.
U predgrađu Chicaga u Sjedinjenim Američkim Državama muškarac (23) je ubio sedam osoba iz iste porodice, a nakon toga je, poslije sukoba sa federalnim organima za provođenje zakona, izvršio samoubistvo.

Osumnjičeni Romea Nance otkrili su američki maršali u ponedjeljak u blizini Natalije u Teksasu - više od 1.600 kilometara od mjesta gdje je sedam žrtava pronađeno ubijeno u južnom predgrađu Chicaga u Jolietu. On je pucao u sebe iz pištolja nakon što se suočio sa zvaničnicima, saopštila je policija.

Nanceovo otkriće i smrt okončavaju paničnu potragu za osumnjičenim, za kojeg se također vjeruje da je povezan s još dvije pucnjave u nedjelju, od kojih je u jednoj ubijen 28-godišnji muškarac, navode vlasti.

Nakon što je sedam tijela pronađeno u ponedjeljak, vlasti su zatražile pomoć javnosti u pronalaženju Nancea, za kojeg su upozorili da je naoružan i opasan.

Istražitelji tek treba da utvrde Nancein motiv, ali osumnjičeni "zna žrtve", za koje se vjeruje da su iz iste porodice, rekao je u ponedjeljak šef policije Joliet Bill Evans. Žrtve nisu javno identifikovane.

Vjeruje se da su ubistva u kućama povezana s dvije druge pucnjave u nedjelju, rekao je šef policije Joliet Bill Evans. On nije naveo više detalja.

Čovjek koji je ubijen u nedjelju bio je Toyosi Bakare, koji je bio iz Nigerije, ali je živio posljednje tri godine u oblasti Will County, koja uključuje Joliet, prema riječima zamjenika šefa operacija ureda šerifa okruga Will, Dan Jungles.

Evans je pokušao objasniti kakvu situaciju su policajci zatekli u dvije kuće u kojima je izvršeno ubistvo.

"Policajac sam 29 godina. Ovo je vjerovatno najgore mjesto zločina s kojim sam se ikada povezivao", rekao je Evans na konferenciji za novinare.