Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
10:45 Vojska poziva Egipćane da se vrate u normalan život - državna TV. Više od 1, 600 Amerikanaca napustilo zemlju izvijestio je CNN.
Linija evo ti link http://www.sarajevo-x.com/zaposlenja, ostavi nas na miru Tita ti
10:37 I Mubarakove pristalice na ulicama Nekoliko hiljada pristalica predsednika Egipta Hosnija Mubaraka izašlo je jutros na ulice da bi mu pružili podršku, pošto je saopštio da će ostati na vlasti do isteka mandata, ali da se neće ponovo kandidovati na izborima u septembru. Vojska je na centralnom trgu Tahrir u Kairu razdvojila oko 20 Mubarakovih pristalica od oko 1,000 antivladinih protestanata, dok su u Aleksandriji izbili sukobi između nekoliko stotina protivnika i pristalica egipatskog predsednika, preneo je AP.
09:11 Egipatska TV upozorava da bi danas moglo doći do nasilja. 10:01 Turska poziva Mubaraka da odmah počne promene Turski premijer Tajip Erdogan pozvao je egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka da što pre počne sa tranzicijom vlasti, odnosno da ne čeka septembar kada je najavio da se neće ponovo kandidovati za funkciju šefa države. U Turskoj se s velikom pažnjom prati najnoviji razvoj u Egiptu, Jordanu i drugim muslimanskim zemljama, pošto bi to moglo da ima nepovoljan odjek na razvoj u celom regionu.
Snajka onda sigurno i pišeš to
Čitam ja.
Hoće li opet po običaju na ovim komentarima ko god osuđuje islamski radikalizam u arapskim zemljama proglasiti ga četaljem ? Svijetlu budućnost čeka BiH sa takvima.
jarane komentatoru niko ti to ne cita dosadan si s tim
Ali poslije toga - niko ne zna šta će se desiti sljedeće. Piše: Mike Whitney Izvor: Information Clearing House
40-godišnja vojna okupacija i Rezolucija UN br. 242 mogla bi ponovo podijeliti dvije nacije, ostavljajući Izrael bez saveznika u regionu, sem Jordana. Izraelska politika zauzimanja palestinske zemlje i zlostavljanja Palestinaca morala bi biti revidirana i promjenjena. Znači Mubarakov pad bi mogao dramatično poboljšati mogućnost za mir na Bliskom istoku.I dok Mubarakov režim postaje klimaviji, agenti provokatori iz raznih obavještajnih službi bi mogli pokrenuti izvođenje raznih \"false flag\" operacija (operacije pod \"lažnom zastavom\" ili operacije gdje obavještajne službe \"podmeću\" neprijateljima određenu operaciju), da bi uznemirili javnost i ocrnili revoluciju.SAD je odlučna da održi svoj stisak i kontrolu na ovom području. Ali Vašington ne poznaje Egipat niti kontrolira dešavanja na terenu. Američka moć, iako impresivna, ograničenija je nego što mnogi misle. Egipatska intifada ima svoj momenat. Neće se zaustaviti kada Mubarak ode sa vlasti.
Američki State Department grozničavo radi iza kulisa da obezbijedi tranziciju koja će na čelo dovesti nekog drugog američkog klijenta. Mubarak je već imenovao dvojicu potpredsjednika koji su odobreni od strane Vašingtona. Oba imaju dobre veze sa Izraelom.Netanjahuova administracija je očigledno zabrinuta zbog uznemirujuće situacije i dali su instrukcije vladinim dužnosnicima da izbjegavaju oglašavanje i komentiranje u medijima. Zasada nema izvještaja o vojnim pokretima na izraelskoj strani granice. Ulozi ne mogu biti veći za Izrael. Karizmatični egipatski vođa mogao bi staviti točku na Kamp Dejvid i zahtijevati rješavanje palestinskog pitanja.
Jemenski predsjednik Saleh izjavio da nece napustiti vlast do 2o13 godine. Egipatska intifada (ustanak): Mubarakov kraj Piše: Mike Whitney Izraelska ambasada je zatvorena u glavnom gradu Egipta, a diplomatsko osoblje je otputovala u nazad u Tel Aviv, navodno prerušeni u turiste. Davidova zvijezda je sklonjena i više nije vidljiva nigdje u Kairu.Postoje neki izvještaji da SAD stoje iza mase i da se nadaju da će zamijeniti Hosnija Mubaraka sa nekim drugim američkim klijentom. Ali ovi izvještaji su puko pretjerivanje. Protestanti su domaća reakcija na visoku stopu nezaposlenosti i stalno stanje policijske države i represije. Fotografije mladih disidenata okupljenih na tenkovima i oklopnim vozilima, ruku pod ruku sa egipatskim vojnicma, ilustriraju tešku Mubarakovu poziciju. On se suočava sa narodnim ustankom koji će se najverovatnije nastaviti dok ne bude smaknut sa svoga položaja i prisiljen da napusti zemlju.
ŠT TI PRIČAŠ, TI KAO NE ŽELIŠ VLAST? HOSNI IMAŠ PUNU PODRŠKU IZ OKREČA