|

Mrtve ptice u Kaliforniji, a u Čikagu mrtve ribe

Mrtve ptice u Kaliforniji, a u Čikagu mrtve ribe
0
S
SRNA
11.1.2011. u 22:19
25
komentara
0

dijeljenja
Mrtve ptice u Kaliforniji, a u Čikagu mrtve ribe
Još dva masovna pomora životinja otkrivena su tokom vikenda u SAD.
U Kaliforniji je s neba palo više od 100 ptica, a u jezerima kraj Čikaga pronađeno je više hiljada mrtvih riba. Manji incident zabilježen je i u državi Missouri, gdje je pronađeno 30 mrtvih ptica.

Kako javlja AP, mrtve ptice koje su pronađene uz autoput 101 u Kaliforniji nisu na tijelima imale nikakve tragove nasilja.

"Chicago Sun Time" javlja da su mnoge pronađene ribe plutale u ledu, te bilježi jednu bizarnu pojavu - na kanadskoj strani granice su se guske hranile mrtvim ribama, što je vrlo neuobičajeno.

Proteklih sedmica u SAD zabilježeni su brojni masovni pomori životinja. Hiljade riba i ptica pronađeno je mrtvo u Arkanzasu, a tri dana kasnije pomor ptica nastavljen je i u Lousiani. Mrtve ptice pronađene su i u Kentuckyju, a u zalivu u Marylandu pronađeno je više miliona umrlih riba.

Ova bizarna pojava, međutim, nije ograničena samo na SAD. Mrtve životinje pronađene su i u Italiji, Švedskoj, Engleskoj, Novom Zelandu i Brazilu.

Stručnjaci tvrde da incidenti nisu međusobno povezani i uvjeravaju javnost da masovni pomori životinja nisu rijetkost. Međutim, mnogi teoretičari zavjere i religijski fanatici ove su pomore shvatili kao najavu smaka svijeta.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...