Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prdnjava s obje strane. Tog dana kad ameri stisnu guzicu da vojno ugroze Kinu, ja cu pojesti oba ona kipa ispred narodne banke, i muski i zenski, bez hljeba...
Ne znam, trazio sam nesto golemo i metalno...
Mogu samo napuckati ove oko njih da cackaju mecku...Ali da su ameri zlo-JESU.I to veliko...U svaku guzicu zabijaju svoj nosinger...
neki dan vijest da su kinezi najveci kreditori SAD-a kako to rijesiti, efikasno? posvadjati se s kinezima :) s rijeci, na djela :)
jos americi niko ne moze nista,pustite vi naoruzanje i ostalo,ekonomija je novo oruzje 21.stoljeca,kina ima ekonomiju,ali jeftinu ,svaka treca drzava moze proizvodit to sto kina proizvodi,bilo vama to smijesno ili ne ali tako stvari stoje,oni tamo nemaju inovaciju,dok zapad svako malo nesto novo proizvodi ... amerika moze sutra vratit dug kini ,ljudi mogu printat pare do mile volje i sta onda,mogu podnjet to jer imaju ekonomiju da podrzi dolar na svaki nacin,pa tako su i izgradili imperiju,zaobilazeci svaki zakon,kina ne posjeduje takav luksus,jer im valuta i ne kotira svjetskim trzistem kao dolar,kina jos nije tolika sila da na bilo koji nacin moze ugrozit ameriku,oni su tek okusili moc demokratskog trzista i raznih manipulacija,dok ameri to rade od 2 svj,rata pa do danas ...
Nisam simpatizer Američkog imperijalizma ali ovaj su put u potpunosti u pravu. Naime, poodavno su granice i otoci ucrtani u pomorske i druge karte. Tako da se ovaj umjetni otočić može tretirati samo kao platforma u međunarodnim vodama, koja ne može biti i nije suvereni teritorij neke države (Kine). Znači Amerikanci imaju potpuno pravo taj umjetni objekt nadlijetati i sl. A da je drugačije, onda bi umjetni otoci nicali kao gljive poslije kiše, pa bi neko usadio otok nasred Gibraltara ili Otrantskih vrata, i proglasio ga svojim suverenim teritorijem.
ameri hahahaa poznate kukavice ili siluju djecu ili otimaju
izgladiće dolar sve
Fataj se noge, Uncle Sam!
Samo ih treba upozoriti da će prestati proizvodnja iPhone-a u Kini i odmah će prestati sa provokacijama.
Go Kina!! ubij americku stoku
kill american pigs. Go China, Bosnia brothers
Mislim da Kina nema tu neke ozbiljene sanse vojno gledajuci, posto se ovdje radi o mornarici ovo nije spor na kopnu gdje bi kinezi bili u prednosti...
Koliko je ovih kineza i kakva im je disciplina (ni naoruzanje nije zanemarivo), svi smo nagrabusili ako oni polude. Sta ti stvarno vjerujes da bi u slucaju sukoba sve ostalo na mornarici, moru...?
Nikakav tu konflikt neće izbiti
Jbt kad bi ovi kosooke napali ovi bi im sve cuke po ameriki pojeli...
SAD globalni policajci :D A oni najgori od sve djece
Ako pođe rat između ove dvije zemlje a dogovore se da nema upotrebe nuklearki žutalji će ih u 4 godine istjerati iz New York-a.
@ Nokian Američka mornarica ima 272 broda kineska 479. Jedino što ameri imaju više su nosači aviona 10:1 ali oni gube na važnosti kada je rad krstarećim projektilima (Kina ima 110 brodova namijenjenih za rat projektilima). Problem je iskrcati toliku silu na kopno a tu dolazi do upotrebe avijacije. Niko ne zna koliko Kina ima aviona uopšte. Ono što zabrinjava USA jeste broj Kineza u USA jer bi ovi digli bunu odmah.
@ Nokian Što su veći brže tonu. Dokaz ti je II Svjetski rat kad su Britanci potcjenili Švabe i poslali velike dreadnought na jedan mali Bismark i Tripiz i izgubili mnogo brodova i života u sukobima sa njima. Ameri su koliko znam zatvorili sve Japance tokom II sv rata zbog postojanja sumnje u bunu. Ne znaš ni koliko ih ima u Americi a kamoli šta smišljaju. Svaki od njih čuva svoju tradiciju čak žive i odvojeno u četvrtima koliko vole Amere. Američka mornarica se počela modernizovati prije 5 godina uvođenjem tzv nevidljive tehnologije ali nisu ispunili plan od 5% učešća ovih brodova u floti jer fali novca tako da im modernizacija kasni za protivnicima koji se naoružavaju novim krstarećim projektilima i naoružavaju manje brodove sa cijelim arsenalom istih.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)