Moguća međunarodna konferencija o Jemenu

F
FENA
2.1.2010. u 12:06
0
0
Moguća međunarodna konferencija o Jemenu
0
Moguća međunarodna konferencija o Jemenu Foto: AFP/File
Sanaa je s odobravanjem prihvatila apel britanskog premijera Gordona Browna da se, 28. januara u Londonu, održi međunarodni skup o Jemenu i borbi protiv terorizma.
"To je korak u dobrom pravcu, korak koji će omogućiti mobiliziranje međunarodne podrške Jemenu u njegovim razvoju i naporima da pobijedi nezaposlenost i ublaži posljedice siromaštva", izjavio je jedan zvanični glasnogovornik agenciji Saba.

"Iskorijeniti siromaštvo i nezaposlenost u društvima zemalja u razvoju najbolji je način borbe protiv terorizma i stvaranja klime u kojoj se takav fenomen favorizira i privlači mlade ljude", dodao je glasnogovornik.

Brown je u petak pozvao da se organizira međunarodna konferencija o Jemenu i borbi protiv terorizma 28. januara u Londonu, uporedo s konferencijom o Afganistanu koja je ranije predviđena.

"Gordon Brown je pozvao ključne međunarodne aktere na skup na visokom nivou, na kojem bi se razgovaralo o najboljem načinu borbe protiv radikalizacije militanata u Jemenu", nakon neuspjelog terorističkog napada 25. decembra u avionu koji je letio za SAD, saopćio je Downing Street.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: