Komentari (117)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Smiješno je to kako je u Francuskoj isto tako rigorozan pravilnik o oblačenju djevojaka i momaka na fakultetima i u školama,djevojka radi kraće suknje ili helanki kao i majici na bretele može biti izbačena sa fakulteta ili dobiti ukor pa se niko ne žali ili ako lik dođe u bermudama.A kod nas normalno da djevojčica od 15 dođe na čas kao poluprostitutka.Ko će mi uhvatiti s*ati kako pametujem neka provjeri.
Sjećam se jprije 12 godina kad sam završavao srednju da je bilo kao normalno da djevojke dođu u fasadirane sa kilometarskim noktima u helankama sve utegnute da se svaki nabor tijela vidi čak su im i trenerke opraštali.Niko im ne bi s*ao.Ha momak dođe u bremudama,trenerci ili izađe sa tjelesnog u šorcu po dnevnik živom mu dženazu spreme.Valjda se do danas nešto promijenilo.
Joj Joj ti porediš unsa i sorbonu,bravo fakat bravo.Podrazumjeva se?Pa što onda i na fakultete studenti dolaze ko klošari u adidas trenerkama i studenice sa 3 kile šminke,dekoltiranim majicama,što sam svojim očima vidio?O čemu pričaš ti?Prije svega fakultet je javna državna ustanova,pa tek onda obrazovna.Hajde neka takvi u sud ili općinu uđu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Hajde eto to je njihovo ali poserem se na neke Bošnjake koje ovo podržavaju. Pa vaše majke su u Titno doba studirale, radile sve zajedno i sad vi protiv toga
I neka su. Tek su komunajare pravili škole da mogu i žene ići. Prije toga su žene rijetko išli u škole. Da nije tako bilo danas bi bilo kao Pakistan. Nekima nije jasno da je BiH u doba Turaka, Austrougarske i kraljevine bila totalno zaostala. Prvi fakultet otvoren tek poslje drugog svjetskog rata. I žene su mogle odmah ići studirati. A ko hoće feredze ima Afganistan.
Moja pranana jedva docekala da skine marame i da ode u kino, a nije znala citati. A toliko je vodila racuna o postovanju i postenju da je ljudi i sada spominju po tome.
Poenta je u tome da muskarci nece moci poducavati zene .. dakle ako nema zenskih profesora za sve predmete, a nema, nece se moci ni organizirati studij. Jednostavno su eliminrali zensko studiranje. Svima koji ovo podrzavaju, od srca zelim da imaju samo i iskljucivo zensku djecu, inteligentnu i talentiranu. Na babu.
Sve euro-americke dusebriznike pozivam da do sutra, kad se zavrsava evakuacija, potrpa sve zene iz Afganistana i njihovu djecu u avione i rijesi problem njihovih prava, na slobodu, zivot, edukaciju, brak, miran zivot, zdravlje. Naravno da od toga nista.
Pa ko je musliman, zna da musko i zensko mijesanje nije dozboljeno ako ti nije rodbina... nije to nista lose... pa ni kod nas u medresama muski i zenski nisu skupa na casovima
TE RELIGIJSKE SKOLE SU REALNOST I U KRSCANSTVU NAPRIMER SKOLE GIMNASIE KOJE SU U VLASNISTVU CASNI SESTARA KAO NONENWERT BAD HONNEF.
Halo hoćemo u EU ne u Pakistan i Afganistan.
Mrze žene, vole koze.
Nažalost kod nas i pored toliko skidanja i botoksa i borbe za pokazati atribute - mladosti sve manje i manje. Šta je reći - ne znam. :-( Ja mislim da je to do današnjih momaka. Neka ih sramota bude. Imaju sve i opet ništa, ćorak. Tamo bijeda do bijede i opet imaju 40g.materijala za ratovati. Pa kako?
Provode islam jedan kroz jedan. to su pravi muslimani a ne kao kod nas svatko izmišlja pravila po osobnom mišljenju....
Kod nas profe u srednjoj i na faxu jedva cekaju kad ugledaju mladu utegnutu koku
Ja kako vidim napraviće Ameri od Afganistana i talibana Saudijsku Arabiju, tj. meku verziju islamske države
Nema vise seksa
Nebitno ova tema vidim komentare kao sramota u Francuskoj i jos nekim zemljama ako dodje djevojka kratke suknje moze bit izbacena.Pa gospodo draga na fakultetu si radi obrazovanja,a ne da se skidas i pokazujes atribute.Kod nas krene na fax pola dupeta vani sminke kilo utegnuta,muskarci se sad nesto utezu briju noge cupaju obrve pantalone do clanaka da bog mili sacuva.
To nema nikakve veze s temom. Jendu krajnost nema smisla opravdavati drugom, ni bilo koju braniti.
Treba otvoriti granice i SVIM zenama koje zele napustiti Afganistan, pomoci i omoguciti da napuste zemlju.Tako svaki dan, svaki sat, mjesec i minut....
Sta je tu strasno? U Americi jevrejska djeca idu u odvojene skole, posebno djecaci posebno djevojcice. Svako ko ima zensku djecu podrzat ce ovu odluku.
Zasto ce podrzati pobogu? I ko kaze da je ispravno to u jevrejskim skolama u Americi?
U Americi i ostalim civilizovanim državama imaš izbor. U Afganistanu pod novom vladavinom nemaš izbor.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sto bi onda i muškarci studirali? Ja sam išao na fakultet da ga umočim, a ne da učim sto će me život ionako naučiti 😂