{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministri ne mogu na odmor u inostranstvo

S
9.2.2011. u 12:44
0
0
Ministri ne mogu na odmor u inostranstvo
0
Ministri ne mogu na odmor u inostranstvo
Foto: AFP
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy zabranio je danas francuskim ministrima da na odmor odlaze na neko drugo mjesto osim u Francuskoj, nakon što je otkriveno da su premijer i ministar vanjskih poslova u decembru bili na odmorima u Egiptu i Tunisu.
"Ubuduće, članovima Vlade destinacija za odlazak na odmor mora da bude Francuska", rekao je Sarkozy na sastanku Vlade, dan nakon što je otkriveno da je premijer Francois Fillon proveo odmor u Egiptu kao gost administracije predsjednika Hosnija Mubaraka.

Sarkozy je istakao da će ministrima biti dozvoljeno da prihvate poziv za odlazak na odmor u inostranstvo nakon što bude utvrđeno da li je to u skladu sa inostranom politikom Francuske.

Prema Sarkozyjevim riječima, procijene će vršiti premijer i diplomatska ćelija unutar predsjedničke kancelarije.

Pitanje o moralnosti francuske Vlade postavljeno je, nakon što je otkriveno da je ministar inostranih poslova Michele Alliot-Marie provela odmor u decembru u Tunisu, uprkos tome što su se u to vrijeme u toj zemlji održavale demonstracije.

Alliot-Marie i njen suprug, koji je zvaničnik vlade zadužen za odnose sa parlamentom, koristili su u dva navrata privatni avion biznismena Aziza Mileda tokom njihovog boravka u Tunisu.

Prvi put su avionom išli iz Tunisa u hotel u "Tabarki" na sjevernoj obali te zemlje, a kasnije za odlazak u Tozer na jugozapadu.

Miled je biznismen koji je u poslovnim vezama sa Ben Alijevim zetom Slimom Chihoubom. On je i vlasnik hotela "Tabarka" u kojem je francuski bračni par provodio odmore.

Fillon i njegova porodica boravili su u gradu Asuanu u periodu između 26. decembra i 2. januara. Tokom boravka koristili su vladin avion radi odlaska u Abu Simbel, gdje se nalazi čuveni hram.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: