Zastrašujući svijet dječijih brakova
58
Milioni djevojčica se svake godine udaju za sredovječne muškarce
Komentari (134)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pogani svijete
U Vatikanu vole djecake iste uzrasti kao i u popovskim manastirima. Za ove kamenjare u reportaži me ne iznenađuje primitivizam ali za Europske narode da.
ateista rap: ako si dobro procitao tekst vidis da nisu u pitanju samo muslimani nego i krscani i hindusi.ali kako god ovo sa islamom kao vjerom nema nista.
Muka bozja ..! Pa to svijet vec decenijama ,posmatra`` , a ne reaguje . Sramota ! Koga interesuje sirotinja ?! Hebo ih njihov profit ,ma sve se oko toga vrti I niko se za to ne smatra odgovornim !
Radhe , Radhe ...... šta nam rade.
Joj, komentari su preludi, nakon letimicnog citanja u dilemi sam da li ima boga i ko je koga vise zgu.zio, svestenici djec.ake, ili arapski muslimani djevojcica:)). Pitanje, hoce li svestenici djevojcice a raja sa bliskog djecake?
Onda se ipak slazemo, mozda sam te zamjenio s nekim od ovih s dodatnim @@@@@ prefiksima
KAD SAM JA MOGO AJSU mozete bolan i vi
Odgovor pametnom koji me naziva poglupom. Moj stav je sljedeci : bilo kakvo nasilje nad djecom, bilo da je rijec o fizickom, seksualnom, psihickom nasilju nad djecom je meni uzasno i neprihvatljivo. U brakovima koji se opisuju u ovom clanku su svi ti oblici zastupljeni i znaci ja sam zestoko protiv toga. Ono sto sam napisala o maloljetnicima koji svojevoljno stupaju u seksualne odnose, dobrovoljno sa svojim vrsnjacima je odgvor na nekakav glupi komentar gdje je osoba na neki nacin nasla poveznicu izmedju prisilnog braka sa maloljetnicama i seksualnog obrazovanja u skolama. Znaci jos jednom,moj stav je sljedeci, veliko Ne braku i seksu sa djecom i veliko DA obrazovanju maloljetnih osoba kako da se zastite prilikom dobrovoljnog stupanja u seksalne odnose sa svojim deckom ili curom.
SVIM ISLAMOFOBIMA : Prvo posjedujte jako dobru spoznaju tradicija i historije pa onda iostavljajte komenare ! U Indiji se najvise praktikuje tradicija roditeljskih programa izmedju dvije familije vjeridba pa vjencanje maljoletnih djevojcica poslije njenih 6 godina , BOLJE RECI RODITELJI PRODAJU DJEVOJCICE STARCIMA i imucnim ! Takodje u hinduskim tradicijama Brahmani PRAKTIKUJU I DANAS CEREMONIJU SILOVANJA DJEVOJCICA ZBOG HIMENA u Asramaima i NAD TIM DJEVOJICAMA IMAJU VLAST ZIVOTA I SMRTi, cak su neke u ceremonijama ub-ijene (Kal boginji poklon)! KO drugo , u Indiji ta meni divljacka tradicija je eksluzivno kod Hindusa a ne Muslimana ! KO trece, francuska bivsa kraljica i njen muz, bili su vjencani kad su imali 14 godina, kasnije su im revolucioneri odsjekli glave. Ko cetvrto, najglavnijim politicarima koji upravljaju svjetskom politikom redovno su SERVIRANE DJEVOJCICE I DJECACI POSLIJE PRIJEMA I CEREMONIJA sto znaci DA SU EKSLUZIVNO HRISCANI PE-DOFILI !
Zivi u zabludama djamijasu.. iskreno.. je..be mi se. Vi ste u toliko teskoj zabludi da je to za plakat. Nisi se ni usudio odgovorit, a ti haj u djamiju.. vakat mlatit praznu slamu hahahha.. a ja ode uzivat u zivotu CYA
I S L A M Kao i što sam očekivao, kao što se ponavlja već 1500 godina, primati uvijek podvuku rep i svojim primatskim jezikom pokažu koliko vrijede. Pošto ja ne razumijem lavež pasa niti urlikanje maaajmuna, ne mogu dalje ni razgovarati. Samo ću ponoviti, neka je slavljen Bog Uzvišeni, koji je obećao da Njegovu knjigu - Kur\'an, neće niko uspjeti iskriviti, ni visoki naučnici ni primati, i evo već 1500 godina to stoji, a stajaće i dalje jer primate ne koriste božansku blagodat RAZUMA nego koriste primatske osobine i osjećaje pa od mržnje i sljepila ne mogu istinu prepoznati. Samo je Bog Svemoćan, a svi ostali su prašina koja pokušava biti pametna a ne može objasniti ni kako čovjek pamti a kamoli da objašnjava svemirska prostranstva koje je Bog savršeno uskladio. Otvorite oči i um, pogledajte u sebe ili oko sebe, i navedite ko je sve savršeno stvorio, SLUČAJNO ili Onaj koji je Savršeniji od svega toga!?
NABIJEM VAS NA KURBLU GLUPANDERI ZATUCANI, SVE VAS KOJI IDETE U LAŽNE B OGOMOLJE I NAGUZUJETE VAS, A TE RELIGIJE VAS VIJEKOVIMA VODE NA KLAONICU....S.T.O.K.O....BLEEEEEEEEEE
Sta je rec pi...cko 1500 godina pade u vodu ? hahaha 1500 godina vam ljudi ponavaljaju jedno te isto.. al 1500 godina vi ko telad ne mozete uhavizat
onaj gornji kefac nije ni opro one prnje u 21 vijeku pekso pravi a maloljetnice hvata
Ne, ovde si ti licemjer.....Ne pravimo MI nikakva sranja (ako mislis na Bosanske muslimane ili Bosance)! Da, svi koji su dosli u Europu se trebaju integrirati, ali nas Bosance napadati zbog nekih muslimana iz Bogu iza nogu je bolesno....Ja nisam odgovorna za Afganistance, ne zelim ih blizu niti imam istu kulturu i obicaje. Pripisivati meni samo zato sto sam Bosnjak njihove imoralne cinove je BOLESNO! I vas Srbe Europa dobro zna, i ne zeli vas jednako kao i te muslimane u svom susjedstvu.
Tacno, ovo se desava i u krscanskoj Juznoj Americi, naprimjer u Guatamali (najvise cini mi se)! Hajmo sada kako pljujemo Bosnjake zbog Azijskih muslimana, pljuvati i Hrvate i Srbe zbog J-Anerickih katolika i Africkih nemoralnih krscana. Gdje se najvise desava je u Hindustanskoj Indiji...hmmm koga cemo zbog ovog kritizirati?? Nemamo hindustanaca u Bosni, scheisse. Tupi ste mnogi Srbi i Hrvat ovdje na forumui! Jako tupi. Educirajte se i nacitajte se o slucaju prije nego sto komentirate!!!