"Problemi u Bijeloj kući"
0

Michelle Obama: Ne volim što me prikazuju kao ljutitu crnu ženu

Sarajevo-x.com
Barack i Michelle Obama (Foto: AFP)
Barack i Michelle Obama (Foto: AFP)
Prva dama Sjedinjenih Američkih Država, Michelle Obama je u intervjuu za CBS News rekla da je umorna od toga da je prikazuju kao ljutitu crnu ženu. U rijetkom jutarnjem televizijskom pojavljivanju, prva dama SAD-a je obrazložila neslaganja sa Uredom za odnose s javnošću njenog supruga, predsjednika Baracka Obame.

"Slika mene kao ljutite crne žene je slika koju su pokušali napraviti o meni otkako se Barack kandidovao. To nije uredu", rekla je prva dama SAD-a, prenosi Telegraph.

U emisiji Obamini, autorice Jodi Kantor, rečeno je da se gospođa Obama sukobila sa tadašnjim šefom osoblja Bijele kuće Rhamom Emanuelom zbog programa zdravstvene njege koju je tada promovisao Barack Obama. Američki predsjednik je navodno rekao da se njegova supruga žali na nedostatak pravog kormila uprkos tome što je po svim anketama Emanuel odradio odličan posao.

Navodno je i tadašnji šef za odnose s javnošću Robert Gibbs bio u svađi sa gospođom Obama jer mu se nije dopalo to što je Michelle rekla ženi francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, Carli Bruni, da je život u Bijeloj kući ravan paklu.

"Ja nisam ekspert za većinu pitanja kojima se moj suprug bavi svakodnevno, ali on zna pronaći ljude koji mu trebaju za to. To naravno ne znači da mi ne razgovaramo o svemu i da on ne zna šta ja mislim", rekla je prva dama SAD-a.