Svijet
53

Michael Moore pisao Trumpovoj kćerci: Jedino ti možeš nagovoriti oca da ode na liječenje

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što je u utorak Donald Trump, republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, dao izjavu koja je protumačena kao poziv na ubistvo Hillary Clinton, njegove protukandidatkinje iz Demokratske stranke, poznati američki režiser Michael Moore oglasio se otvorenim pismom Trumpovoj kćerci Ivanki.

Moore u pismu navodi da je zabrinut za Trumpovo psihičko zdravlje te da je nakon njegovog poziva osobama koje posjeduju pištolje da počine nasilje protiv gospođe Clinton, jasno da mu treba pomoć.

Trumpove komentare i ponašanje Moore je nazvao sve bizarnijim i udaljenijim od stvarnosti te je rekao da mu treba intervencija koju samo Ivanka može izvesti. Moore navodi da je Trump svojim komentarima ugrozio život Hillary Clinton, što je na savjesti ne samo njemu već i onima bliskim Trumpu.

"Iako te ne poznajem lično, činiš se kao veoma pametna i sabrana žena. Mislim da će tebe slušati", kaže Moore u pismu.

Moore je Ivanki ponudio i savjete kako da razgovara s ocem da ga uvjeri da odustane od predsjedničke utrke, a u njima navodi da je Trump nekada bio blizak s porodicom Clinton, da je bio liberal te da se ispod sve te grube vanjštine krije dječak koji nije dobio dovoljno ljubavi u djetinjstvu.