{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Meksiko: U napuštenom krematorijumu pronađena tijela odraslih i djece

7.2.2015. u 08:50
10
13
Meksiko: U napuštenom krematorijumu pronađena tijela odraslih i djece
10
Policija u Meksiku pronašla je 60 tijela u napuštenom krematorijumu u blizini Akapulka nakon što su se građani žalili na nepodnošljiv miris.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nakon što su stigle prve žalbe, u četvrtak je na lice mjesta došla i policija koja je pronašla tijela koja su očigledno bila predviđena za kremiranje. Naime, tijela su bila u potpunosti balzamirana.

Krematorijum je zatvoren već godinu dana zbog bankrota i dugova prema bankama, a tužitelji smatraju kako su tijela vjerovatno bila spremna za kremiranje, ali onda su napuštena zbog propalog poslovanja.

Užasne fotografije sa lica mjesta prikazuju tijela prekrivena prljavim platnom, a preko tijela je nanesena hemikalija koja je trebala prekriti neugodan miris.

Rodbina umrlih je, pretpostavlja se, zapravo prevarena tako što su im uručeni lažni ostaci odnosno pepeo u urnama. Policija je dala nalog da se sadržaj urni ispita.

"Vidio sam upaljenu peć i majčino tijelo pored nje. Ipak, nikada nisam vidio da li su je uopće kremirali ili ne", rekao je jedan od svjedoka.

Krematorijum, u kojem su pronađena i tijela djece, nalazi se 200 kilometara od mjesta gdje su 43 studenta nestala u septembru prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: