|

Međunarodni mirovni posrednik Lahdar Brahimi doputovao u Damask

Međunarodni mirovni posrednik Lahdar Brahimi doputovao u Damask
0
F
FENA
23.12.2012. u 17:16
0
komentara
0

dijeljenja
Međunarodni mirovni posrednik Lahdar Brahimi doputovao u Damask Lahdar Brahimi
Međunarodni mirovni posrednik za Siriju Lahdar Brahimi u nedjelju je doputovao u Damask, otpočinjući novu misiju u pokušaju da okonča žestoke sukobe između snaga predsjednika Bašara al-Asada i pobunjenika, koji razdiru tu zemlju već skoro dvije godine.
Neimenovani zvaničnici saopćili su da je posrednik UN-a i Arapske lige, koji je viđen u hotelu Sheraton u centru Damaska, doputovao u Siriju iz susjednog Libana, u posjetu koju nije ranije najavio, prenosi AFP.

- Međunarodni izaslanik prešao je libansko-sirijsku granicu nešto iza podneva, izjavio je jedan od zvaničnika, poslije izvještaja da je Brahimi stigao na međunarodni aerodrom u Bejrutu.

Brahimi je posljednji put posjetio Siriju 19. oktobra, nakon čega je više puta dolazilo do sukoba između državnih snaga i pobunjenika na putu ka aerodromu u sirijskoj prijestonici.

Njegova posljednja posjeta trajala je pet dana, a tada se sastao sa Asadom i drugim visokim zvaničnicima povodom privremenog primirja za muslimanski praznik Kurban bajram, koje se uprkos obećanjima nije održalo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.