Nove prijetnje Irana
0

Masoud Jazayeri: Uništit ćemo Izrael u slučaju napada

SRNA
Masoud Jazayeri
Masoud Jazayeri
Komandant Generalštaba iranske vojske general Masoud Jazayeri zaprijetio je danas Izraelu da će ga uništiti u slučaju da ova zemlja napadne iranska nuklearna postrojenja, dodajući da iranski odgovor neće biti ograničen samo na Bliski istok.

"Izraelska nuklearna centrala u Dimonu je najpristupačniji objekata koji možemo pogoditi, a imamo još značajnije kapacitete. I najmanja akcija Izraela protiv Irana dovešće do njihovog uništavanja", zaprijetio je general Jazayeri, prenosi televizija na arapskom Al Alam.

Izraelski predsjednik Shimon Peres upozorio je u nedjelju, prije nego što je objavljen izvještaj IAEA o iranskom nuklearnom programu, da je mogućnost vojnog napada protiv Irana bliža nego diplomatska opcija.

Izvještaj IAEA objavljen je juče, a Teheran je odmah odbacio optužbe da postoje kredibilne informacije koje podržavaju sumnje Zapada o vojnom karakteru iranskog nuklearnog programa, iako je to Iran redovno poricao.

"Naš odgovor na napad neće biti ograničena na Bliski istok, imamo spremne planove da reagujemo", potvrdio je general Jazayeri.