Upozorenje Irana
0

''Kaznit ćemo svaku prijetnju Izraela''

Sarajevo-x.com
Iranski general Hassan Firouzabadi
Iranski general Hassan Firouzabadi
Vojni predstavnici Irana kažu kako su „svjesni su vojnog napada cionističkog režima na Iran koji će nanijeti štetu tom režimu, ali i Sjedinjenim Američkim Državama.“

Testiranje raketnog sistema u izraelskoj vojnoj bazi Palmachim izazvalo je reakciju Irana i vojnih predstavnika.

Iranski general Hassan Firouzabadi, prenosi novinska agencija Fars, kazao je kako vojnu prijetnju Izraela shvataju veoma ozbiljnom.

''Ona je stvarna i mi kao vojska smo spremni da upotrijebimo odgovarajuće oružje kako bismo kaznili bilo kakvu grešku.'', kazao je general Firouzabadi.

Ministarstvo odbrane Izraela kazalo je kako je testiranje bilo najavljeno i po planu.

"Ovo je impresivan tehnološki uspjeh i veoma važan korak na području projektila.'', kazao je Ehud Barak, ministar odbrane Izraela.

Prošle sedmice su najveće izraelske novine, Yedioth Ahronoth, objavile izvještaj kako su premijer Izraela Benjamin Netanyahu i ministar Ehud Barak podržali napade protiv iranskog nukleranog programa.

Iz ureda premijera nisu htjeli komentarisati izvještaje novina o Netanyahuovim izjavama.

"Sile u regiji, koje imaju kontrolu na Bliskom istoku, pokušat će osigurati veći utjecaj na nove režime, utjecaj koji nas neće uvijek podržavati i biti nam od korsiti” kazao je Netanyahu.

"Jedna od tih sila je i Iran, koji svojim naporima i dalje zadržava nuklerano oružje. Takav Iran, koji posjeduje nuklerano oružje, bio bi prijetnja Bliskom istoku i cijelom svijetu. I da, naravno, bili bi prijetnja i nama. Mi odlučno radimo i radit ćemo kako bismo se oduprli onima koji prijete sigurnosti Izraela i njegovih građana.'', kazao je Netanyahu.