Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisam iz Sa, al sam citao clanak kad je umro. To je bio jedini clanak da niko al bas niko nije spomenuo politiku. Vjerujem da je ovaj covjek nesta posebno !!!
Ovaj covjek ce onda zivjeti vjecno. Ovaj covjek je nesta postigao sto je jako tesko danas. Otici s ovog svijeta a ne biti zaborabljen.
Gdje je ona glasna žena,što je prodavala novine kod katedrale...Markanu Miši spomenik koji je čistio cipela,niti jedan branioc Sarajeva nije dobio spomenik.
Pozdravljam, mali ali veliki covjek, da, mozemo reci da je jedan od najdrazih likova grada Sarajeva...
Markec care počivaj u miru
Divno !
SvAsta
Trebalo bi neko iz likovne akademije da za završni ispit studenti naprave kip stolicu čistača cipela Miška koji je i u ratu sjedio ispred Exspresa u TtovojTo su mali ljudi koji su obilježili Sarajevo u nekom periodu.Klupica četke i Miško.Najbolji rad postaviti i nagraditi studenta.e
O mrtvima sve najbolje (ako se moze), ali cika Misa je bio prevarant i ljencuga: mahne ti dva puta krpom cipere, da facto ih ne ocisti i trazi - 5 KM. Pet maraka! I frka je ako mu ne daš! I za sve to dobio jednosoban stan. Imal' kakav Zlatni ljiljan da bi mu trebao stan?
Lijepo, moglo bi se postaviti i spomen ploča nekoj historijskoj ličnosti, jer takve stvari doprinose turizmu.
S čim je on zaslužio spomenik, molim pojašnjenje? Ako znamo šta spomenik treba da znači i da je spomenik neprolaznog karaktera.
Čovjek je zaslužio spomenik.
miso legenda ,markan legenda onaj alkos sa djukelom iz ferhadije -legenda ,tacno obezvrijediste znacenje same rijeci legenda ima li ovo licemjerje granice ,tacno me kao rodjenog sarajliju sramota sta se radi u danasnjem saraju
Продавачи новина добијају споменике. Тако је то када се одрекнеш сопствене историје.
Odlično 👍
Davao sam mu neku sitnicu a on meni novine zauzvrat. Ma, ne treba legendo, halalosum... Markane dobri, lave nas, pocivaj u miru.
Nek si se ti pohvalio za dobročinstvo
Duša naša draga , kako je to fin covjek bio
SVE ALI SVE IDE IZ KUĆE - MENE MOJI RODITELJI NISU VASPITALI DA MRZIM DRUGE I DRUGAČIJE... Tebi dobri čovječe laka zemlja bosanska...
Nikakve on koristi od tog nema.Bolje da mu ta srestva za spomenik urucite na ruke
najbolje da tebi damo sredstva pa mu ti odnesi, mazlume
Zadnji put sam maksuz stao sa njim u Kulovića pojeo komad pizze "s nogu" ispred U2. Bio je jednostavno raja koje je sve manje u Sarajevu. Imao je čehru. Laka mu bosanka zemlja.