Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da ima više ovakvih manje bi zla bilo
...heroj u slabašnom tijelu...
dobro ako ti mislis da je to u redu nemamo vise o cemu raspravljati
jesi naivan il se samo pravis? trebalo bi se pitat koja vojska nije pucala po civilima u zadnjih 100 godina ratovanja. rokali su njemci 41,42 po svemu sto su stigli od Londona do Moskve, onda su po njima rokali Rusi i Amer 44,45 od berlina do drezdena. rokali su ameri po vjetnamu i koreji, rokali su rusi po avganistanu, rokali su onda svi iz NATA po iraku, po avganistanu od 2001 do danas rokali su Hrvati po krajini 95 nisu pitali ko je civil a ko nije kad su padala granate po Kninu, rokali su bosnjaci po Grbavici po civilima, po Ilidzi, realno 10x manje nego srbi sto su rokali, ali samo zato sto su imali manje artiljerije inace bi prasili do Beograda. i da ne nabrajamo 101 manji i veci rat koji se vodio u zadnjih 50 godina, rakete i granate ne prave razliku. a bolesnih umova na zalost na sve strane.
Za ovog sto nema ni nicka : Navedi mi jos jednu drzavu (osim Srba) cija vojska puca civilima ?
i onda neko pljuje po kini kako se odnosi prema disidentima koje zapad brani... a ne postoji nikakva razlika izmedju kine i amerike... samo su malo drugacije upakovani .
Mnogo naivnih dolazi na ove komentare, vidim... mnogo zena, djece, ljevicara, antiamerikanaca, mnogo onih koji nikad nisu sluzili ni vojni rok i bjezali su od istog, a kamoli da su imali neku funkciju u vojsci.... hm. Da probamo ovako: navedite jednu drzavu, samo jednu, gdje ovo sto je on uradio nije krivicno djelo zbog kojeg se ide u zatvor ili cak i nesto gore. Samo jednu. Kad nakon dosta guglanja (za one plitke) i razmisljanja (za one malo dublje) utvrdite da je to bas svuda kaznjivo, postavite sebi pitanje: jesu li bas sve drzave na svijetu blesave a vas sacica ovdje pametni? Dovidjenja.
Demokratija utopija americka zagadili su kuglu zemaljsku sa svim mogucim otrovima
Čovjeku proradila savjest... to isto kao kad biste osuđivali naše komšije Srbe koji su u vrijeme rata branile svoje komšije Bošnjake,vojska treba da se bori sa drugom vojskom... ne sa djecom i novinarima.
Najjadnije od svega je sto ti Ameri ocjenjuju stanje ljudskih prava a oni i cifuti najvise ih krse
nevjerovatno da ima ljudi koji ovoga tipa osudjuju ? Pa gdje vam je savjest ? Jeste li vi samo masine bez osjecaja vasih nadredjenih ?
Jadnik nasjeo na foru da sa Americka vojska bori za ljudska prava. Nek im je zapapricio, jedino sto ce sebi unistiti zivot.
odlican naslov, nema se sta dodati.
Pa pristupio je vojsci, nije pristupio ljekarima bez granica ili UNHCR-u. To on nije znao da vojska ub.ija? I kako rekoh, nije mu to smetalo da od njih uzima platu i razne pogodnosti. Ako je smatrao da postoje neke aktivnosti protiv kojih se treba pobuniti i rasvijetliti ih, postoje drugi nacini za to a ne kradja tajnih dokumenata i njihovo ispostavljanje trecoj strani nakon cega ce isti zavrsiti boga pitaj gdje. Za takvo nesto svaka vojska na svijetu bi mu ye.bala mamu, ne samo americka. Opet kazem, oni nisu cvjecke ali bogme nije ni on. Ljevicari i antiamericka propaganda pokusavaju mu nalijepiti etiketu zrtve i jadnika, ali Manning je dvolican i to je cinjenica. Ne branim americku vojsku samo kazem da ovaj nije dobrica kakvim se predstavlja.
Legenda, svaka cast
"Za ove sto mi dijele minuse - u bilo kojoj organizaciji, firmi, vojsci, kompaniji, zaposlenik da uradi ovo sto je on uradio ide na sud. Isprobajte pa mi javite kako ste se proveli. " Znači li ovo da tebi pretpostavljeni može narediti U.B.I.J i ti bi to bez ikakvih skrupula i uradio i ne bi ti savjest nikada proradila JER SE TAJNA MORA ČUVATI. Tajnost podataka i poslovanja poslodavca je,i za mene, SVETINJA za uposlenika ali kada je kriminal i ubistvo u pitanju moja savjest sigurno ne bi bila mirna pa bih odao tajnu ako u samom startu nisam odbio da izvršim naređenje.
Vezano za tekst o Rusenju Dzamija u Bijeljini ....! Tuzbu pod hitno predat u Strazbur , ocito -cet´nici-- ne zele da se to okonca ....!