Djevojka Mutasima Gadafija
0

Manekenka dobila otkaz jer je branila porodicu Gadafi

FENA
Vanessa Hessler
Vanessa Hessler
Američka manekenka koja se pojavljivala u reklamama za Calvin Klein, Giorgio Armani i L'Oreal izgubila je svog najvećeg klijenta, jer je branila svog mladića Mutasima Gadafija i porodicu Gadafi u intervjuu za talijanske medije.

Manekenka Vanessa Hessler od oca Amerikanca i majke Talijanke, provela je veliki dio svog života u Washingtonu.

Hessler, 23-godišnja dugonoga plavuša, kaže da je imala veoma lijepu i romantičnu četverogodišnju vezu s Mutasimom Gadafijem, 36-godišnjim sinom i prijestolonasljednikom libijskog vođe Muamera Gadafija, koji je ubijen zajedno s ocem 21. oktobra.

Hessler je također rekla da je Zapad pogriješio što je podržao pobunjenike koji su svrgnuli Moamera Gadafija, prenosi u utorak ABC News.

"Mi (SAD), Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo finansirali smo pobunjenike, ali ljudi nisu znali šta rade", rekla je Hessler za talijanski magazin Diva e Donna, dodavši da je ogorčena na dešavanja u Libiji i da "porodica Gadafi nije onakva kakvom je predstavljaju, to su normalni ljudi."

U ponedjeljak Telefonica Germany otpustila je Hessler koja je radila na reklami zbog koje je postala prepoznatljiva gledaocima širom Njemačke, Francuske i Italije.

Telefonica Germany saopćila je da je romantična veza s Mutasimom njena privatna stvar, ali kompanija ne može prihvatiti njene komentare o sukobima u Libiji.

Međutim, Facebook profil Hessler je preplavljen komentarima podrške od njenih fanova koji joj čestitaju na "hrabrosti i iskrenosti".

Jedan fan joj je čak napisao: "Bori se za ono što je ispravno, makar se borila sama."