Stravično ubistvo
0

VIDEO / Maltretirali ga kao roba, pa mu odrubili glavu i bacili ga u jezero

Sarajevo-x.com
Foto: Sky News
Foto: Sky News
Dvadesetšestogodišnjeg Michaela Gilberta porodica iz britanskog grada Lutona prvo je držala kao roba, a nakon toga su ga ubili i bacili u jezero.

Dijelovi tijela nesretnog mladića pronađeni su u maju prošle godine u jezeru Blue Lagoon, saznaje Telegraph. Njegova odrubljena glava, koljena, rame i lakat nisu mogli biti pronađeni sve do februara ove godine.

Za ubistvo Giblerta okrivljeni su James Watt (27), njegova djevojka Natasha Oldfield, djevojka njegovog brata Nichola Roberts, dok su u nečovječnom tretmanu učestvovali Robert Watt (20) i njihova majka Jennifer Smith-Dennis (58).

Treći brat Richard (25) prethodno je priznao ubistvo i neljudski tretman prema mladiću.

Porodica ubijenog mladića nakon presude poručila je da su zadovoljni presudom, ali da ništa od toga ne može vratiti njihovo dijete.

U toku suđenja mogli su se čuti stravični detalji o tome kako je porodica postupala sa Michaelom. Tužilac Stuart Trimmer izjavio je kako su mladića udarali i ubadali, a to je nerijetko snimano mobilnim telefonom.

Jednom prilikom natjerali su ga da dira ogromnog guštera, sve dok ga ovaj nije napao repom, a porodica je planirala organizovati show u kojem bi takmičari plaćali po pet funti da ošamare mladića, a 25 da ga udare glavom.

Michael je nekoliko puta pokušao pobjeći, ali bi ga uvijek pratili i natjerali da se vrati.

Inspaktor Jon Humphries izjavio je da je zapanjen nečovječnošću koju su iskazali članovi porodice Watt.