Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Grupu uhljeba u Madridu zamjeniti grupom uhljeba u Barceloni i nije nešto vrijedno oružane borbe. Kako god, madridski uhljebi su svoje uradili. Wanna be uhljebi su u zatvoru. Čeka se 'spontana' reakcija masa željnih 'slobode i pravde'.
imajul oni JNA da održaje ravnotežu i mir??????????
ne kontam ove Katalonce, već imate popriličnu autonomiju da radite haman šta hoćete, granice ionako ne postoje u EU, to je samo populistička spika političara
Da je Kosovo imalo prava i slobode ...nikad se ne bi odvojili od Srbije. Srbija nije bila dobra "glava kuće"...zlostavljali su Albance dugi niz godina, uskrtatili im sva prava, a nezaboravimo ukidanje Socijalističke Autonomne Pokrajine Kosovo još davne 1988.g. što je bilo pucanj u SFRJ,tada se Slovenija i HR počinju brinuti za svoju sudbinu da budu izbrisani ko Kosovo..i? Znamo ostatak.
Sta ti znas? Da cujem ? Republika Srbija, po ustavu iz 1974. nije imala nikakva prava da se mesa u desavanja unutar svoje pokrajine Kosova, dok je Kosovo imalo veto na svaku odluku republike. To su propustili da ti kazu. I propustili su da ti kazu koju je torturu srpski narod doziveo na kosovu za tih 50 godina posle drugog svetskog rata, i u kom broju se taj narod iselio. Albanci su na kosovu imali sve, obrazovanje na albanskom i po programu Hodzine Albanije(cak ne ni SFRJ),
regionalnu televiziju na albanskom, svu vlast u parlamentu i izvrsnoj vlasti, kompletno kosovsko sudstvo. 1988. autonomija im nije ukinuta, nego umanjena, jer nije normalno da Republika nema izvrsnu vlast nad svojim pokrajinama, a da one imaju pravo veta na njene odluke. Uostalom, da su Albanci ikada hteli prava, mogli su bilo kada da obale Milosevica sa vlasti. On je izbore dobijao i sa 100 000 glasova razlike, a Albanaca, koji su bojkotavi sve izbore, u Srbiji je bilo preko 1 500 000. Toliko
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Putin finansira referendum da zajebe Zapad.
@therat Baskija
@patos Čovjekoliki majmune, ne finansira Kataloniju nego slabljenje Španije. slabljenjem Španije se slabe Zapad i NATO a to je voda na mlin Rusije. Samo debil može misliti da je Hladni rat završiol. Tebi za info, nisam Bošnjak.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Možete silom fizički slomiti ljude,ali ideale i snove ljudi nikada ne možete... Država Katalonija
Ovo bi bio drugi referendum u historiji da se neko ne odvaja od Srbije aahhahahahaha
sto ljudima ne dozvoljavaju da se izjasne ?
a i ti čudna pitanja postavljaš. Da nisam prije čitao tvoje postove, pomislio bi da si i ti "plavuša" po struci 😀. Jednostavno političke igre se igraju. Katalonija mnogo više daje vladi u Madridu nego što dobija nazad. I normalno, niko neće pustiti zlatnu koku da joj ode.
@viljamovkax2 cula sam ja to sto si napisao.........ali opet se postavlja pitanje, a to sam i jucer pitala, zasto kosovo more dobiti nezavisnost a recomo katalonija ne smije, sada govorim o medjunarodnoj zajednici koja se izgleda u ovo pitanje nece da mjesa, a po drugim pitanjima je na sav glas tamburala...... kakve to ima veze sa plavusama ? ja uvijek pitam sto ne znam.......
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Vidis mile cojka ne odustaje..ti si picqin dim..
ovako bi zvanično Sarajevo naredilo hapšenje u parlamentu RSa i zaplijenilo glasačke listiće
Trebalo, trebalo !
...bila je agresija , nije građanski rat, zašto je Srbija potpisnica Daytonslog sporazuma
Vidio Dodik da se konji potkivaju pa i on digao nogu. On otkaze referendum pa kaze ne odustajemo od njega.
Da, samo sto je Katalonija historijski fakt suverenosti, a genocid je hrpa gofana koji nema ni etnicke granice niti suverenost niti bilo sta. Pa vise Sandzak deset puta ima prava za referendum o nezavisnosti od Srbije, nego genocid od Bosne. Osim toga, daytonski ne predvidja nikakve referendume.
@DedjaI srbi su ti ko vampiri nocne ptice :)