Bez znakova kajanja
57

Maćeha osuđena na smrt u Georgiji zbog izgladnjivanja do smrti 10-godišnje pastorke

Klix.ba
Tridesetšestogodišnja Tiffany Moss nije pokazala ni trunku emocije ili kajanje tokom izricanja presude za ubistvo svoje 10-godišnje pastorke koju je izgladnjivala do smrti, a potom spalila njeno tijelo i bacila u kantu za smeće.

Osuđena je na smrt injekcijom. Presuda je izrečena šest godina nakon ubistva. Porota je proglasila krivom po svim tačkama optužnice. Djevojčica je imala samo 14 kilograma kada je umrla.

Moss se sama zastupala na suđenju i nije imala uvodnih i završnih riječi. U obraćanju sudu kazala je kako se nada da će je Bog voditi kroz ovaj slučaj.

Njen suprug već služi doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja zbog uloge u ubistvu vlastite kćerke. Izjasnio se krivim 2015. godine i nagodio se s tužilaštvom da služi doživotnu kaznu za svjedočenje protiv supruge.

Ovo je prva smrtna presuda u Georgiji nakon pet godina.

Djevojčicu su držali zaključanu u sobi i nisu joj davali hranu ni vodu, a vremenom se zbog slabosti nije mogla kretati pa su je ostavili da leži u krevetu. Nisu je odvodili ni u toalet. Kao dokaze prikazali su tekstualne poruke koje su supružnici razmjenjivali.

S druge strane, vodili su odličnu brigu za njihovo dvoje djece. Djevojčica Emani umirala je sedmicama. U rješavanju tijela učestvovala je cijela porodica.

Porota je Moss prozvala zlom maćehom kazavši kako je ovaj slučaj Pepeljuge koji je otišao u užasno krivom smjeru.

Presuda je izrečena u utorak i porota je bila jednoglasna. Moss će postati treća žena koja će biti pogubljena u historiji smrtne kazne ove američke države.