Mjere predostrožnosti
46

Londonska policija raspoređuje dodatne snage zbog novog protesta za Palestinu, izdali posebne naredbe

S. Š.
Šetnja za Palestinu, London 11. novembar (Foto: EPA-EFE)
Šetnja za Palestinu, London 11. novembar (Foto: EPA-EFE)
Više od 1.500 policajaca bit će na dužnosti ovog vikenda u Londonu dok se policija priprema za nove proteste koje Londonci organizuju kao znak podrške Palestini.

Londonska policija saopćila je da će na dužnosti biti i 500 službenika izvan gradske jezgre Londona. Policajci će, naime, dijeliti letke koji upozoravaju demonstrante na korištenje rasističkog zlostavljanja i promoviranja terorizma na kojima piše da "iako se većina pridržava ovih pravila, manjima je prešla granicu".

Palestinska kampanja solidarnosti će u subotu održati marš od Park Lanea do Whitehalla.

Policija je naglasila da, u skladu sa članom 12 Zakona o javnom redu, povorka ne smije početi prije 12:30 sati i učesnici se ne smiju okupljati u Park Lane prije tog vremena. Također, nijedna osoba koja učestvuje ne smije skrenuti sa naznačene rute.

Skup u organizaciji palestinske organizacije mora se završiti najkasnije do 17 sati i nijedan učesnik ne smije ući u područje oko izraelske ambasade, dodaju iz policije.

U subotu poslijepodne održat će se i statički protest u egipatskoj ambasadi u Južnoj ulici u organizaciji grupe Hizb ut-Tahrir, od 13 do 15.30 sati.

Učesnicima je rečeno da ostanu na određenom području tokom trajanja protesta.

Osim toga, u nedjelju će se održati marš protiv antisemitizma, u organizaciji Kampanje protiv antisemitizma, s početkom u 13:30 ispred Kraljevskog suda pravde na Strandu, piše Guardian.