{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


London šalje milion funti pomoći žrtvama nasilja u Keniji

F
3.1.2008. u 17:16
0
0
London šalje milion funti pomoći žrtvama nasilja u Keniji
0
London šalje milion funti pomoći žrtvama nasilja u Keniji
Britanska vlada objavila je u četvrtak da će hitno izdvojiti milion funti (1,34 miliona eura) u vidu pomoći žrtvama nasilja koje potresa Keniju nakon predsjedničkih izbora održanih 27. decembra.
Ova pomoć bit će distribuirana putem Crvenog križa a odnosit će se na isporuku prehrambenih proizvoda, snabdijevanje pitkom vodom, skloništa i sanitarnu pomoć kako bi se pomoglo raseljenim osobama, saopćilo je britansko ministarstvo za međunarodni razvoj.

"Oni koji pate zbog političke nestabilnosti u Keniji su najsiromašniji i najugroženiji, tražimo da se tim osobama uputi naša humanitarna pomoć", rekao je ministar međunarodnog razvoja Douglas Alexander, navodi se u saopćenju.

Britanska pomoć je odobrena u okviru apela za pomoć, koji je pokrenuo kenijski Crveni križ.

Velika Britanija, bivša kolonijalna sila, i posebno njezin premijer Gordon Brown intenzivirali su diplomatske napore da se riješi ova kriza, vršeći pritisak na Komonvelt i Afričku uniju da posreduju u rješavanju krize.

Skoro 350 osoba je ubijeno u Keniji u etničkim sukobima i nemirima koji su izbili nakon 27. decembra i ponovog izbora dosadašnjeg predsjednika Mwaija Kibakija, čiji izbor opozicija osporava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: